Tiedote 26.5.2023

Esteetön päiväfestari SpesiaRock valtasi Järvenpään Kulttuuripuiston 25. toukokuuta. Esiintymässä nähtiin Erja Lyytinen, Paleface, Signmark, Mikko Herranen, Resonaarigroup ja Spesian bändi.

Festivaali kokosi yhteen Spesian opiskelijoita 11 eri paikkakunnalta. Tapahtuma oli kuitenkin avoin ja maksuton myös muulle yleisölle.

Kulttuuripuiston, Järvenpäätalon ja kirjaston aluekokonaisuus rautatieaseman kupeessa loi lähes täydelliset puitteet esteettömälle festivaalille.

Yleisöä hellittiin maailmanluokan blues-rock-kitaroinnilla, kun blueskitaran kuningatar Erja Lyytinen tarjoili bändinsä kanssa vakuuttavan setin. Lyytisen kevään keikkakalenterista löytyy Suomen keikkojen lisäksi Saksan kiertue, Hollanti, Tunisia ja Ranska. Myös Erja Lyytisen kesään kuuluu tietenkin festareita ja musiikkia.

Mikko Herranen tarjoili musiikkityyliltään selkeästi päivän raskainta settiä. Kysyttäessä miltä tuntuu soittaa viimeisenä ja päättää festaripäivä, hän veisteli lyömättömään tyyliinsä:

– Joo, meikäläinen on sellainen päivien päättäjä! Sopivasti on sellaista vähän synkkää musaakin siihen.

Mikko Herranen veti SpesiaRockissa ensimmäisen bändi-soolokeikkansa kahdeksaan vuoteen. Voice of Finlandista alkujaan tunnetuksi tullut artisti on tehnyt musiikkia koko ajan, mutta nyt oman soolomusiikin tekeminen roihahti uudestaan täyteen liekkiin: tänä vuonna Herraselta ilmestyy peräti kaksi uutta levyä. Paluun syitä hän summaa.

– Mä tajusin taas, että onhan se nyt ihan siisteintä soittaa livemusiikkia ihmisille. Mulla on ihan hirveä kova tekemisen meininki. Ja mulla on ihan sairaan kova bändi, Herranen hehkuttaa.

Tapahtuman toteutuksen pääveturina toimi Ammattiopisto Spesia ja erityisesti idean isä, opetuksen ohjaajana toimiva ja Radio Spesiaa pyörittävä Arto Kuusisto.

Tapahtuman tekivät mahdolliseksi S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr, Järvenpään kaupunki ja Invalidiliitto. Tapahtumaa sponsoroivat myös Sykettä ja Sinfoniaa ry sekä Lammaskallion Audio. Yhteistyöllä syntyi loistava tapahtuma.

Kuvagalleria (Hannu Juutilainen):

Teksti: Ammattiopisto Spesia
Kuvat: Hannu Juutilainen

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.