Isännät julkaisi tekoälyn tekemän musiikkivideon “Cybertruck”-kappaleelle

kuvakaappaus

Tiedote 17.5.2023

Suomenkielistä modernia metallia soittava Isännät on julkaissut tekoälyn tekemän musiikkivideon Cybertruck-kappaleelle. Industrial metalin tahdissa tamppaava Cybertruck kertoo itseohjautuvasta robottiautosta, joka verenhimossaan kääntyy ihmisiä vastaan – oli siis luontevaa antaa musiikkivideon ohjauksesta vastuu robotille. Lopputulos on silikoniaivojen tuottamaa kauhistuttavaa tajunnanvirtaa, jossa veressä suihkivat anime-autot kohtaavat H.R. Gigerin biomekaaniset konehirvitykset.

”AI:n toteuttama video tuntui ajatuksena huvittavalta – onhan kappaleen lyriikoissakin kyse keinoälyn ohjaamasta autosta. Annoimme toimeksiannon Kaiber-nimiselle sovellukselle. Määrittelimme muutamat parametrit videolle, kuten ’animated’ ja ’masterpiece’, mutta muuten kone sai vapaat kädet. Se oli virhe. Menetimme prosessin hallinnan ja tuli ’Kaibertruck’, loputtoman ahdistava dystopiakuvaus täynnä verenhimoisia helvetinkoneita. Julkaisemme sen ainoastaan varoittaaksemme ihmiskuntaa – olemme saaneet kurkistaa koneen pään sisään, eikä näkemämme povaa hyvää,” yhtye kommentoi.

 

Isännät on pääkaupunkiseudulla vuonna 2020 perustettu yhtye, joka tahtoo nostaa suomenkielisen metallin ulos pohjattoman ryppyotsaisuuden suosta. Yhtyeen kitaristi-laulaja Lassi Linnola ja rumpali Hiski Hirvonen pitävät Gojirasta, Rytmihäiriöstä ja Rammsteinista, ja sen kyllä kuulee. Maaliskuussa 2023 kaksikko julkaisi sisääntulonsa, maineikkaalla Sonic Pump Studiosilla äänitetyn Cybertruck-EP:n.

Kuuntele Cybertruck-EP Spotifystä.

Linkit: 

Instagram: @isannat666
https://www.facebook.com/isannat666


Lähde: Isännät

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.