Danko Jones julkaisi “Electric Sounds” -albuminsa

Yhtye aloittaa Shake Your City -kiertueensa Tavastialta 14.11.

Kuva: Peter Saari

Tiedote 15.9.2023

Viime huhtikuussa 11. studioalbuminsa julkaisutyön Guess Who’s Back -singlellä itsevarmasti ja tyylikkäästi aloittanut Danko Jones on todistaa jälleen kerran olevansa virtaviivaisen ja konstailemattoman meininkirockin kiistaton kuningas. Hehkuttavia arvosteluita jo etukäteen kahmineelta Electric Sounds -levyltä saatiin viime viikolla viimeiset maistiaiset Get High? -sinkun muodossa. Sitä ennen albumilta oli kuultu myös raivokasta bailaamista lietsova single Good Time, joka sai seurakseen myös railakkaan musiikkivideon.

Viimeisenä nostona yhtye nostaa albumilta esiin tulevan kiertueensa nimikkokappaleen Shake Your City.

”Shake Your City kertoo kiertueelle lähtemisestä, ja kyllä, biisi on räätälöity nimenomaan livenä soitettavaksi. Kertosäkeistö suorastaan pakottaa laulamaan mukana ja toivon että tästä muodostuu pysyvä osa keikkojamme myös tulevaisuudessa. Jos niin ei käy, niin olen silti erittäin tyytyväinen, että biisi on tässä tällä hetkellä – Päätösraitana mahtavalle albumillemme, joka puree purkkaa ja potkii perseelle!”, Danko Jones kommentoi.

Marraskuussa alkava Shake Your City -kiertue polkaistaan käyntiin 14.11. Tavastialta, jolloin illan aukaisee kotimaisen raskaan rockin kovimpiin vientilupauksiin kuuluva DIRT. Jäljellä olevat liput löydät täältä.

Electric Sounds kappalelistaus:
01. Guess Who’s Back
02. Good Time
03. Electric Sounds
04. Get High?
05. Stiff Competition
06. She’s My Baby
07. Eye for an Eye
08. I Like It
09. Let’s Make Out
10. What Goes Around
11. Shake Your City

Uuden albumin työstäminen oli jo 10 levyä julkaisseelle bändille uudenlainen kokemus. Power Trio -albumin julkaisun jälkeen basisti JC muutti Suomeen, ja rumpali Rich taas Prince Edwardsin Saarelle.

”JC:n kanssa meillä oli aluksi ongelmia etänä säveltämisen kanssa. Electric Sounds sai alkunsa, kun kokoonnuimme Berliiniin eräälle treenikämpälle soittamaan. Minulla oli muutama riffi takataskussa valmiina, mutta kun pääsimme jamittelemaan yhdessä, ideoita alkoi tulvimaan ja aloimme rakentamaan niistä tulevaa albumia.

7 tunnin aikaero JC:n kanssa muodosti meille uniikin ja hedelmällisen kirjoitusprosessin. Lähetin hänelle tekemiäni riffejä löysillä biisirakenteilla, ja kun heräsin seuraavana aamuna, minulla oli täysin uudelleen rakennettu kappale, joka oli silputtu ja pilkottu täysin uusiksi! Biiseistä tuli näin todella vahvoja ja meille muodostui tästä sulava käytäntö”, Danko Jones kertoo.

KUUNTELE:

DANKO JONES | FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK | SPOTIFY


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Peter Saari