Säädöt julkaisi ensimmäisen singlensä ”Olkaa tyytyväisii”

Tiedote 24.5.2022

Nelihenkinen, helsinkiläinen rockyhtye Säädöt julkaisi ensimmäisen singlensä Olkaa tyytyväisii. Punkistakin ammentavan bändin kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista. 

Olkaa tyytyväisii -kappaleen sanoitusten taustalla on yleistä turhautumista ja omakohtaista kokemusta ilmiöstä, joka on valitettavan yleistä myös suomalaisessa musiikkiskenessä. 

“Sanoitukset biisiin syntyivät samaan aikaan kesän 2021 #(skene)too-ilmiön kanssa. Monelle vanhemman liiton jäärälle heidän hyväksi kokemiensa piirien ahdistelu ja vähättely tuntui tulevan ihan puskista. Itselleni – naisena ja punk rock-musiikin tekemisen ja esiintymisen parissa viihtyneenä yksilönä – asia ei yllättänyt vähääkään”, kertoo Säädöt-yhtyeen laulaja Enni ja jatkaa:

“Ahdistelua tapahtuu kaikkialla yhteiskunnassa ja ikäväkseni joudun sanomaan olevani kokemusasiantuntija. Tiedän laulavani sekä kirjoittavani monen naisen ja naiseksi määritellyn ajatuksia ääneen.”

Säädöt-yhtyeen kokoonpano koostuu helsinkiläisistä pitkän linjan soittajista. Yhtye viimeistelee parhaillaan studiossa toista singleään.


Lähde: Esa Linna PR Services

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.