Belzebubsin luojalta JP Ahoselta uusi sarjakuvakirja, Belzebubs vol. II

Belzebubs vol. II – Kuolema kuittaa univelat jatkaa siitä mihin 2018 jäätiin, mukana myös Eisner-palkitun Max Sarinin ja Opethin Mikael Åkerfeldtin sanat

Belzebubs vol. II – Kuolema kuittaa univelat
MAINOS:Tiedote 13.11.2023

Kumioravan kustantama uusi Belzebubs-sarjakuvakirja Belzebubs vol. II – Kuolema kuittaa univelat julkaistiin viime viikonloppuna näyttävästi Oulun Sarjakuvafestivaaleilla, ja nyt kaikilla on mahdollisuus hypätä tähän riemukkaaseen matkaan!

Pohjimmiltaan Belzebubs on kuitenkin tarina periksiantamattomuudesta, neuvokkuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Samalla se tulee kertoneeksi ironiseen sävyyn sarjakuvantekijä JP Ahosen (Villimpi Pohjola, Perkeros) omasta pitkäjänteisestä työstä taiteilijana.

Kuolema kuittaa univelat jatkaa siitä mihin 2018 ilmestyneessä debyytissä jäätiin. Sløthin kipparoiman bändin baana black metalin kirkkaimmaksi aamutähdeksi on vihdoin auki, mutta itse nokkamies jumittaakin ruuhkavuosissa! Vaimo Lucyfer riutuu sielua mädättävässä mainostoimisto Limbossa, poika Leviathan erotetaan koulusta ja tytär Lilith muhinoi salaa bändin tuoreen rumpalin Samin kanssa. Kun keitokseen heitetään vielä hyppysellinen itsetunto-ongelmia, ripaus riittämättömyyden tunnetta sekä kultaisia vuosiaan elävä kalmankatkuinen anoppi, on saatanallinen soppa valmis.

Löytyykö Sløthilta aikaa sekä bändille että perheelle, vai onko hänen auttamatta uhrattavanäistä toinen — tai itsensä — kotiaskareiden alttarille?

Teoksen esipuheen on taiteillut Eisner-palkittu Max Sarin (Giant Days) ja jälkisanat on naputellut Opeth-orkesterin nokkamies Mikael Åkerfeldt.

Vuonna 2019 “oikeassa elämässä” Century Median kautta esikoisalbuminsa Pantheon of the Nightside Godsin julkaissut Belzebubs operoi tulevina aikoina uuden musiikin parissa sekä animaatiosarjassa, jota Ahonen työstää yhdessä Pyjama Filmsin ja YLE:n kanssa. Lisäksi yhtyeeltä on luvassa virtuaalimaailmaan sijoittuva animoitu konsertti, The 360° Hexperience.

belzebubs.com


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Juva: JP Ahonen