„77” tempaisee Putinia heti kun sen näkee

- "Mä en enää kättele diktaattoreita" Spotifyssa, Apple Musicissa ja Youtubessa

Kuva: Lauri Veijalainen
MAINOS:

Tiedote 24.2.2023

Suomenkielinen seiskaseiska-ramopunk hyppää komeasti takaisin jalustalleen, kun alan konkarit HekoKaideMela ja Juuso löivät hynttyyt yhteen ja astuvat estradille uuden „77-nimisen bändinsä kanssa. Tänään ilmestynyt bändin debyyttisingle Mä en enää kättele diktaattoreita irvailee aikamme itsevaltiaille ja kuin kohtalon johdattelemana singlen julkaisupäiväksi valikoitui Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuosipäivä.

Biisistä julkaistiin jo aiemmin stop motion -tekniikalla tehty video, jolla esiintyvät muun muassa Putinin ja Erdoganin pikku-ukkohahmot. Videon julkaisun jälkeen yhtyeen YouTube-tili kaatui muutamaan otteeseen. Syytä bändi ei koskaan saanut selville. Venäjän tai Turkin trollit ovat yksi epäilyn kohde, biisillä kun lauletaan muun muassa, että ”mä tempaisen Putinia heti kun sen nään!” ja Erdoganilla on porttikielto bändin terassille.

„77”:n jäsenet eivät paljon esittelyjä kaipaa. Hekon, Melan, Kaiden ja Juuson historiasta löytyvät muun muassa sellaiset bändit kuin Ne LuumäetRehtoritPelle MiljoonaPojatRefresmentsRikoslaki, Sehr Schnell ja Atomirotta.

„77”:ssa Heko esiintyy nimellä Heko Keskellä, sillä hän on ottanut ensimmäistä kertaa vastuulleen myös laulamisen. Heko väisteli mikrofonia aikamieheksi asti, mutta punkin ”tee se itse”-asenne ja muutama laulutunti auttoivat selättämään koulun musiikkituntien jättämät traumat.

Bändin toiminnassa paistaa muutenkin reipas punkhenkisyys. Tärkeintä on liike. Bändi onkin luvannut tehdä uusia julkaisuja kerran kuukaudessa. Seuraavien kuukausien aikana bändiltä tulee ulos sinkkuja, EP, videoita ja tulevaisuudessa myös albumi.

„77”:n ensiesiintyminen lavalla nähdään lauantaina 8.4. Pääsiäispunk-tapahtumassa Helsingin Paasitornissa.

„77”: Mä en kättele enää diktaattoreita:
Spotifyssa
Apple Musicissa
YouTubessa.

„77”-kokoonpano:
Heko Keskellä – laulu, kitara (Ne Luumäet, Rehtorit)
Jukka Melametsä –kitara, laulu (Pelle Miljoona, Refresments, Mental Market yms.)
Juuso Kallioinen – basso, laulu (Rikoslaki, Sehr Schnell, Atomirotta)
Kaide Haikonen – rummut (Ne Luumäet, Rehtorit, Pojat)

„77” Facebookissa


Lähde: PressHopper
Kuva: „77”

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.