Orbiter julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä ilmestyvältä levyltään

Kuva: Pauli Boström
MAINOS:Tiedote 2.3.2023

Helsinkiläinen doom metal -yhtye Orbiter on tehnyt diilin italialaisen Argonauta Recordsin kanssa, joka julkaisee bändin ensimmäisen kokopitkän albumin vielä kuluvan vuoden aikana niin digitaalisesti, CD:nä kuin vinyylinäkin. Nyt levyltä on annettu julki sinkkulohkaisu Raven Bones, joka on bändin ensimmäinen julkaisu sitten vuoden 2020 debyytti-EP:n The Deluge, jonka jälkeen kokoonpano on tiivistynyt kvartetiksi.

Levyä tehdessään yhtye halusi rakentaa kokonaisuudelle vahvaa dynamiikkaa, hyödyntäen valon ja varjon kontrastia. Bändin ja albumin tuottajana toimineen Hiili Hiilesmaan yhteisenä visiona oli luoda raskaan psykedeelinen äänimaisena, josta myös tuoreen singlen vahvasti efektoidut kitarat käyvät hyvänä esimerkkinä.

“Aloittaessamme levyntekoprosessia päätimme, että haluamme tehdä todella vahvan levyn, jonka soundit kestävät aikaa. Olen aina suuresti ihaillut HIMin Greatest Lovesongs Vol. 666:n jylhän raskasta äänimaisemaa, joten Hiili valikoitui nopeasti tuottajalistan kärkipaikalle. Kesti oman aikansa saada hänet kiinni, mutta kun lopulta saimme keskusteluyhteyden auki, löysimme välittömästi yhteisen sävelen, ja hänkin innostui saman tien tästä projektista”, kertoo yhtyeen kitaristi Alexander Meaney.

Orbiter on perustettu vuodenvaihteessa 2014–2015. Kokoonpano ammentaa musiikkiinsa vaikutteita doom metalista, stoner rockista sekä psykedeelisen rockin puolelta. Bändin edellisen julkaisun tiimoilta yhtye on keikkaillut kotimaassa verrattain aktiivisesti piipahtaen lisäksi parilla keikalla myös Saksassa.

Syksyllä julkaistava, vielä nimeämätön albumi, äänitettiin vuonna 2022 Coal House studiolla Hämeenlinnassa ja Soundwell studiolla Espoossa. Äänittämisestä vastasivat Hiili Hiilesmaa ja Sakari Ikonen. Albumin masteroinnin on toteuttanut Ted Jensen, joka tunnetaan yhteistyöstä mm. Gojiran, Alice In Chainsin ja Mastodonin kanssa.

Kokoonpano:

  • Carolin Koss – laulu
  • Alexander Meaney – kitarat
  • Tuomas Talka – basso
  • Sami Heiniö – rummut

Diskografia:

Raven Bones -single (2023)
The Deluge -EP (2020)
Bone to Earth -single (2019)
Anthropocene -single (2019)
Gravity -single (2017)
Oneironaut -single (2016)
Linkit:

Lähde: Vastus Promotions
Kuva: Pauli Boström

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.