Tampereen SaariHelvetin pääohjelma on valmis

Uusia kiinnityksiä ovat mm. Fleshgod Apocalypse, Ensiferum, Finntroll ja Hero Dishonest.

Kuva: Riku Juutilainen
MAINOS:Tiedote 17.3.2024

Historian kymmenes SaariHelvetti-festivaali järjestetään Tampereen Viikinsaaressa. Elokuun 2. ja 3. päivinä Pyhäjärven elämyssaaressa koetaan noin 30 raskasta yhtyettä ja esiintyjää.

Monipuolinen festivaali täydentää nyt esiintyjälistaansa kahdeksalla uudella aktilla. Mukaan tulevat Fleshgod Apocalypse, Ensiferum, Finntroll, I Am Your God, Hero Dishonest, Detset, Ikinä ja St. Aurora.

Italialainen Fleshgod Apocalypse yhdistää mykistävällä tavalla oopperaa ja mustinta metallia. Tiukka ja teatraalinen bändi on julkaissut viisia albumia ja tullut tunnetuksi tunnelmaisista esiintymisistään. Vuonna 2007 perustettu orkesteri julkaisi juuri biisin Pendulum, jolla yhtye todistaa yhä olevansa ilkeässä iskussa.

Kotimaisista bändeistä SaariHelvetin hardcore-tykki Hero Dishonest on levittänyt hallittua kaaosta jo 25 vuotta, tamperelainen Detset iskee elokuussa kesän ainoan festivaalikeikkansa ja St. Auroran sekopäinen omaleimaisuus on viemässä bändiä suomalaisen vaihtoehtorockin kärkikahinoihin.

Kansainvälinen suomalainen folkmetallisti Ensiferum, kesän 2024 SaariHelvetin peikkoteemaa täydentävä Finntroll, melodinen death metal -tulkki I Am Your God ja kolme albumia modernia raskailua julkaissut Ikinä täydentävät monipuolisen tapahtuman ohjelman 10-vuotisjuhlavuoden mukaiseksi.

– SaariHelvetti on tullut pitkän matkan siitä, kun 10 vuotta sitten päätettiin sokkona järjestää ennakkoluuloton metallifestivaali saaressa. Emme miettineet logistiikkaa tai genreä, meille merkitsi vain Tampereen kaunein sijainti, festivaalin promoottori Rowan Rafferty muistelee.

– Kymppivee on mille tahansa festivaalille uskomaton saavutus, joten kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkustamassa meidän kanssa Pyhäjärvellä tähän asti. Uskon, että myös murrosikää lähestyvä SaariHelvetti tulee tarjoamaan ensiluokkaisen festivaalikokemuksen ihanassa paikassa. Viikinsaaressa elokuussa 2024 katetaan vain parasta metallimusiikkia, kunnioittaahan tämä edition festivaalin menneisyyttä ja tulevaisuutta.

SaariHelvetin jo aiemmin ilmoitettuja esiintyjiä ovat muun muassa kotimaisen diskometallin kuningas Turmion Kätilöt, Norjan mörrimöykky Mortiis, amerikkalainen peikkoviihdyttäjä Nekrogoblikon, progressiivinen brittiraskailija Monuments ja kosketinsoittaja Janne Wirmanin rankka, raivoisa ja nopea Warmen.

Tampereen kesän raskain juhla paljastaa sideshow-ohjelmansa ja päiväkohtaisen esiintymisaikataulunsa huhtikuun alussa.

Ennen SaariHelvettiä Tampereen helvetillinen hevisirkus viihdyttää Suomenlahdella, jolla seilataan rankka reissu MeriHelvetti 13.-14. huhtikuuta 2024.

SaariHelvetti 2.-3.8.2024
Tampere, Viikinsaari
K-18

Turmion Kätilöt
Fleshgod Apocalypse (Ita)
Aborted (Bel)
Monuments (UK)
Mortiis (Nor)
Nekrogoblikon (USA)
Ensiferum
Warmen
Finntroll
Deathchain
Before The Dawn
Rytmihäiriö
Mors Subita
I Am Your God
Kiuas
Atlas
Hero Dishonest
Detset
Ikinä
St. Aurora

Ennakkoliput (pääsyliput sisältävät laivamatkat ja ohjelman):

alk. 107,50 e (kaksi päivää)
alk. VIP 199,50 e (kaksi päivää)
K-18, palvelut sen mukaan.

Liput myy lippu.fi

Linkit:
saarihelvetti.fi
facebook.com/saarihelvetti
www.viikinsaari.fi
nem.fi/events/merihelvetti2024

Katso Making of SaariHelvetti 2023 documentary:
www.youtube.com/watch?v=1uxyqRy7GQI&t=2s

Lähde: Nem Agency Oy