Nuori AvAciA julkaisi viimeisen singlen ennen toista albumiaan – tuottajana Janne Joutsenniemi

Promokuva: Juha Kurri
MAINOS:Tiedote 22.4.2023

Kolmesta turkulaisnuoresta muodostuva metallirock-yhtye Avacia vakavoituu. ‘Kukaan ei kuole tänä yönä’ maalaa maisemaa hetkestä jolloin kaikki toivo on menetetty. Musiikillisesti single on silti tarttuvinta ja populaareinta materiaalia yhtyeeltä tähän mennessä. Singlen on tuottanut muun muassa Stonen basisti-laulajana ja Stam1nan tuottajana tunnettu Janne Joutsenniemi. ”Oli palkitsevaa tehdä hommia tällaisten nuorten komeiden kollien kanssa, joilla lähtökohta musan tekemiseen on sama kuin itselläkin. Itse musiikki ja hyvät biisit on keskiössä ja se tuntuu tämän päivän musiikkivirrassa helvetin raikkaalta.” Janne kertoo.

Yhtyeen kommentti singlestä:
Biisi kuvaa tunnetiloja ja fiiliksiä hetkestä, jolloin kaikkea toivoa myöten ollaan polttamassa roviolla. Tunne on niin absurdi ettei sen edessä voi enää muuta kuin nauraa. Jokainen joutuu tekemään hartiavoimin töitä, että pieni toivon kipinä saataisiin pidettyä hengissä. Näin jälkikäteen on turha kiistää, etteikö viime vuosien kaikkia koskeneista tapahtumista syntyneet turhautumiset kuuluisi tässä kappaleessa.

Kansi: Jori Saloranta

Jori Saloranta (kitara, laulu), Elias Koljonen (rummut) ja Topi Kivelä (basso). Nykyään parikymppiset miehet perustivat AvAciA-yhtyeen jo yli 10 vuotta sitten. ”Oli vuosi 2011, kun 11- ja 12-vuotiaat kitaristikaverukset etsivät itselleen rumpalia. Vanhempiemme yhteisten bändikaverien kautta löytyi rumpali ja niin AvAciA sai alkunsa”, Jori ja Elias kertovat. Nykyinen kokoonpano sai muotonsa vuonna 2017 basisti Topi Kivelän liityttyä bändiin saatesanoin: ”Ei mulla oo vielä bassoa, mut käyn ostamassa, jos päästätte koesoittoihin”.

Pitkään yhdessä keikkaillut rock-trio on esiintynyt muun muassa Ruisrockissa ja Saaristo Openissa sekä tehnyt ensimmäisen Itä-Euroopan kiertueensa vuonna 2018. Samana vuonna he soittivat myös Scarlet Sails-festivaaleilla 55 000-päiselle yleisölle. AvAciA-yhtyeen Uusi maailmanjärjestys -debyyttialbumi julkaistiin toukokuussa 2019 ja sitä on striimattu Spotifyssa lähes 150 000 kertaa. Myös singlet Pirunhyrrä (2016), Armoa, please! (2020), Aika pitää asioita arvossaan (2020) sekä Sisäinen eläin (2023) ovat keränneet kymmeniä tuhansia striimauksia sekä saaneet radiosoittoa muun muassa Radio Rockilla. Yhtye on saanut osakseen myös kilpailumenestystä voitettuaan Suomen sekä pohjoismaiden Emergenza-bändikilpailun vuonna 2019. AvAciA eteni kilpailussa aina pohjoismaiden finaalista (Tanska) maailmanlaajuiseen finaaliin Taubertal-festivaaleille (Saksa) saakka. Singlet ja tulevan albumin tuottanut muusikko-tuottaja Janne Joutsenniemi näki AvAciAn muusikoissa potentiaalia. Joutsenniemi tunnetaan muun muassa Stonen basisti-laulajana, Suburban Triben basistina sekä Stam1na– ja Kiuas-metalliyhtyeiden tuottajana.

Voit tutustua AvAciAan lisää Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa


Lähde: V.R. Label Finland
Promokuva: Juha Kurri

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.