Kotimainen grunge ja alternative rockia soittava malmilainen Shiva vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu grungea maailmankartalle tuovaan yhtyeeseen alla.

Bändin nimi? Shiva
Yhtyeen genre? Grunge/Alternativerock
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Joni Siik laulaja-kitaristi, Mikael Juslenius rummut, Jere Perta basso ja Topias Luukkanen toinen kitara.
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Helsingin ihmeellisestä idästä eli Malmilta
Yhtyeenne esikuvat? Nirvana, Alice in chains, Stone temple pilots, Smashing pumpkins, Linkin park, Foo fighters ja moni muu ysärin grunge/vaihtoehtorock bändi sekä metallibändi.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Shiva on perustettu 2018 syksyllä mutta ensimmäisiä keikkoja olemme heittäneet 2019 syksyllä. Ensimmäisen Ep:n äänitimme 2020 tammikuussa Hakkilassa Saarni musicilla Markus Heinosen kanssa. Kyseinen Ep kantoi nimeä Fetus ja julkaistiin 2020 maaliskuussa. Yhtye on kokenut vaihdoksia mutta nykyinen kokoonpano on vuoden verran pysynyt samana ja hyvällä asenteella vedetään yhdessä hommaa. Keikkoja meillä on takana muutama kymmen kappaletta. Isoimmat mestat missä ollaan soitettu ovat Lepis ja Bar Loose.Viimeiset puolitoista vuotta olemme olleet aktiivisesti keikoilla ja sen lisäksi studiossa. Tämän vuoden Helmikuussa kävimme äänittämässä uuden Ep: joka sisältää kuusi biisiä. Uusi Ep tehtiin Lammaskallion audiolla Mitro Kylliäisen ja Valtteri Väänäsen kanssa. Aluksi olisi tarkoitus todennäköisesti jo tämän kuun aikana julkaista eka sinkku ja siitä noin kuukauden päästä toinen. Kahden sinkun jälkeen sitten koko Ep. Tarkoitus olisi myös kuvata ainakin jommallekummalle sinkulle musavideo.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Yhtyeellämme olisi kyllä tavoitteena nostaa grungea takaisin Suomen ja toivottavasti ihan muidenkin maiden musiikkikentälle. Kyllä kaikilla meillä yhtyeen jäsenillä on myös tavoitteena keikkailla aktiivisesti, tehdä se koko pitkä levy ennen pitkää ja muutenkin saada musiikista elämäntavan lisäksi osittainen tulonlähde. Kaikki tekevät hommaa suurella sydämellä ja palolla. Hommia ei myöskään pelätä paiskoa vaan ollaan mielellään kiireisiä bändin tiimoilla.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Laulaja-kitaristi Joni säveltää ja sanoittaa kappaleet ja sovitus tehdään yhdessä.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Livenä olemme todella eläväinen, riehuva, aggressiivinen, eksentrinen ja melkein uskonnollinen kokemus. Panostamme myös siihen että kappaleet ja yleisön kohtaaminen ovat mahdollisimman aitoja ja autenttisia kokemuksia. Tämän lisäksi meillä on bändin sisällä hyvät henkilökemiat.
Uusimman levynne nimi: Non Censuram
Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Levyn kansikuva artin inspiraationa on toiminut ajatus siitä että ihmisiltä vaaditaan paljon itsensä paljastamista ja myymistä ilman että kukaan kuitenkaan välttämättä haluaa oikeasti tuntea sinua persoonana. Sielu pitäisi myydä mutta ajatukset asioiden laidoista pitää omana tietonaan. Levyn kappaleissa on kuultavissa samanlaisia ajatuksia ja yhteiskunnallisia teemoja, kaikki paitsi levyn viimeinen biisi ovat vähän niinkuin samaa konseptia. Biisien sanoitukset käsittelevät myös paljon aiheita ja tabuja kuten, ihmissuhteet, seksuaalisuus, masentuneisuus, syrjäytyneisyys, erilaisuuden tai eriarvoisuuden tunne, itsemurhan romantisointi, oikean ja väärän hahmottaminen modernissa yhteiskunnassa, rakkaus, omanarvon tunne, taiteen monimuotoisuus ja muutamia ajatuksia yhteiskunnasta ja politiikasta. Suurin osa aiheista on vihjailtuja tai metaforallisia.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? Vaikea, siistiä olisi kiertää esim idolibändien kuten Alice in Chainsin kanssa
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Vanhalta levyltä Traitors ja uudelta varmaankin biisi nimeltä Mimico.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt? Itselleni kolahtaa tällä hetkellä industrial metalli kuten Stabbing westward, rumpalille Slipknot, basistille pearl jam ja toiselle kitaristille tippuu kaikki, mutta Ghost taitaa olla kestosuosikkeja.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Rakkaat lukijat, grunge on ollut liian pitkään unholassa ihan ilman syytä. Lähde sä meidän kanssa matkalle nostamaan sitä sieltä takaisin kaikkien tietoisuuteen. Ilman teitä lukijoita ja kuulijoita ei voi myöskään olla meitä vaikka kovaa vedetäänkin, rakennetaan Suomeen yhdessä monimuotoisempi musiikkikartta.
Linkki yhtyeen somekanavalle: https://www.instagram.com/shiva.band/?hl=fi
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: https://youtube.com/channel/UC8W1OP-15FXJJ5AncGUuzTA
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/0vHWgNGL6sPsBq9K0G1Ofj?si=E8eQdoGAS-qmFRK8YBqFRQ

 

Kuva: Sonja Siekkinen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.