BLO julkaisi uuden musiikkivideon ”Entropy” tulevalta EP:ltä

Kuva: BLO

Tiedote 20.12.2021

Tammikuussa 2020 perustettu helsinkiläinen rock/metal/stoner -yhtye BLO on uusi tulokas Suomen kasvavalle musiikkikentälle. Bändi on ehtinyt koronatilanteen vuoksi esiintymaan vain muutaman kerran, mutta eivät ole käyttäneet aikaansa lepäilyyn. Yhtye on keskittynyt harjoitteluun ja uuden materiaalin valmisteluun. Toukokuussa 2021 BLO levytti neljä kappaletta Sampsa Astalan studiossa, ja nämä julkaistaan EP-muodossa alkuvuodesta 2022. Monista bändiyhteyksistään tuttu J-P Pusa, oli vastuussa tuotannosta, miksauksesta ja masteroinnista. Yhtye julkaisee nyt ensimmäisen maistiaisen EP:ltä ”Entropy”-musiikkivideon muodossa vuoden 2021 kunniaksi:

BLOn musiikki on yhdistelmä erilaisia tyylejä. Yhtyettä on mahdoton kategorisoida vain yhteen genreen. Kokoonpanossa on useita biisinkirjoittajia, ja jokaisella on omat vaikutteensa ja esikuvansa. Jotkut ovat kuvanneet BLOn musiikkia heavy metaliksi ja stoner rockiksi, mukana on myös hard rock- ja progressiivisen metalin vaikutteita. Mikäli laitat yhtyeet Amorphis, Opeth, Foo Fighters, Kiss, Guns N’ Roses, Dream Theater sekä Black Label Society sekoittimeen, saat BLOn soundin lopputulokseksi.

Yhtyeen perustivat alunperun kitaristi Jaska Tiirakari sekä basisti Marko Syrjälä. Joidenkin henkilövaihdosten jälkeen, bändi vakiinnutti nykyisen kokoonpanonsa alkuvuodesta 2021. Perustajien lisäksi BLOssa vaikuttavat nykyisin vokalisti/kitaristi Kasper Sirenius, rumpali Mikael Kuutti sekä yhtyeen eksoottinen Nepalin vahvistus, kitaristi Kul Shanker Shrestra.

Tulevan EP:n kappaleet ovat ensimmäiset sävellykset, jotka yhtye koskaan kirjoitti yhdessä. Sen jälkeen, BLOn musiikillinen tyyli on liikkunut raskaampaan ja progressiivisempaan suuntaan, mutta uudet biisit kuulostavat silti samalta bändiltä. Tavoitteena on työstää täyspitkä albumi vuoden 2022 aikana ja yhtye etsii parhaillaan levymerkkiä julkaisua varten. Kun COVID-19 tilanne maailmassa sallii keikkailun, bändi aikoo panostaa live-esiintymisiin niin paljon kuin mahdollista.

Kokoonpano:
Kasper Sirenius: vocals/guitar
Jaska Tiirakari: lead guitar/vocals
Marko Syrjälä: bass
Kul Shanker Shrestha: rhythm guitar
Mikael Kuutti: drums

https://www.facebook.com/BLO-100489325482309/?ref=page_internal

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.