Rock In The City: Vantaa 10.-11.6.2022.

Rock In The City -festivaali Vantaan Hiekkaharjun liikuntapuistossa päästiin juhlimaan lämpimässä ja lauantain osalta jopa helteisessä kesäsäässä.

Esiintyjälistalla nähtiin kaikkiaan 19 yhtyettä ja musiikki soi molempina päivinä kahdella lavalla käytännössä tauotta.

Perjantaina tapahtuman käynnisti Kissa, jonka jälkeen päälavan auringosta pääsi nauttimaan aina viihdyttävä Reckless Love. Nyrkkitappelu toi mukanaan annoksen punk-fiilistä ja Turmion Kätilöt tarjosi maskeissaan totutun näyttävää teatteria. Kätilöiden jälkeen kakkoslavan otti haltuun Tyrantti ja tästä esityksestä ei heviasennetta puuttunut.

Brother Firetribe oli mainiossa vedossa päälavalla ja bändin melodinen setti sopi kesäiltaan loistavasti. Negatiiviset Nuoret jatkoi kontrastina täysin eri tyylisuunnassa ja sitten olikin vuorossa yksi illan odotetuimmista vedoista, eli Accept. Vaikka miehistö saksalaisyhtyeessä tuntuu vaihtuvan tiuhaan, jokaisella on oma tärkeä roolinsa tuossa palapelissä. Tällaista hyväntuulista esiintymistä ja kaikkensa yleisölle antamista on aina ilo seurata.

Germaanitykityksen jälkeen Melrose tarjoili mukavan rock’n’roll-välipalan ennen illan päättänyttä Bullet For My Valentinea. Meno Hiekkaharjun kentällä nousi uusiin sfääreihin ja yleisö tuntui nauttivan näkemästään.

Lauantai oli aurinkoinen ja kuuma. Yleisöä oli heti ensimmäisenä esiintyneestä Kotiteollisuudesta lähtien mukavasti paikalla ja yleisömäärä nousi selvästi perjantaita paremmaksi. Balance Breach jatkoi iltapäivää metalcoren merkeissä ja The 69 Eyes synkisteli päälavalla kirkkaassa auringossa. Irlantilaissävyä iltaan saatiin, kun pienemmän lavan otti haltuun rock trio Dea Matrona. Myös Lordilla oli varmasti hiki tunnin päälavaesityksessään, jonka perään Andy McCoy tarjoili annoksen soolotuotantoaan ja Hanoi Rocks -hittejä.

Uriah Heepin peruuntuminen festivaaleilta viime metreillä oli harmittava takaisku, mutta paikkaamaan saatiin tuttu ja turvallinen Peer Günt. Illan aikataulu teki bändille tepposet ja keikka jouduttiin keskeyttämään suunniteltua aiemmin, jotta illan pääsiintyjä Alice Cooperille saatiin lisää aikaa omaan shownsa valmisteluun. Ennen Cooperia pikkulavan valloitti vielä erittäin viihdyttävästi esiintynyt Temple Balls.

Alice Cooper tarjoili Vantaan yleisölle hienon keikkaelämyksen ja noin 1t.40min kestänyt spektaakkeli kruunasi tapahtuman täyden kymmenen pisteen arvoisesti.

Tässä kuvagalleriat Rock In The City Vantaan tapahtumista.

Perjantai 10.6.2022

Kissa

Negatiiviset Nuoret

Tyrantti

Nyrkkitappelu

Turmion Kätilöt

Melrose

Brother Firetribe

Reckless Love

Accept

Bullet For My Valentine

Lauantai 11.6.2022

Balance Breach

Kotiteollisuus

Dea Matrona

Temple Balls

Andy McCoy

The 69 Eyes

Lordi

Peer Günt

Alice Cooper

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.