Punkrock-yhtye Huora julkaisi uuden singlen “Timo Lahest”

Kuva: Peter Saari

Tiedote 28.4.2023

Timo Lahest on tuskan parahdus siitä, että joutuu vasten tahtoaan elämään rasistien ympäröimässä maassa ja maailmassa, siitä kuinka poliittisella tasolla sekä kommenttikentissä rasistiset lauseet saavat näkyä, mutta niiden vastustamista tai kyseenalaistamista on seurannut kuohahduksia.

Juntti tarkoittaa tässä yhteydessä ihmistä, joka on ilkeä jollekin henkilölle tai ryhmälle vain sen takia, että hän kuuluu tähän ryhmään. Moukkamainen ja sivistymätön käytös ei pitäisi olla enää kenenkään mielestä hyväksyttävää!”, kommentoi yhtye.

Punkrock-yhtye Huora nousi yleisön tietoisuuteen vuonna 2016 julkaistun Kaikki uuniin -EP:n myötä. Tarttuvilla biiseillä ja tinkimättömällä live-menolla läpimurron tehnyt yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Hukutaan paskaan vuonna 2017 ja suoraan fyysisen albumilistan ykköseksi kivunneen kakkosalbuminsa Kosto Elää! vuonna 2018. Kolmas albumi Älä luovuta ilmestyi vuonna 2022 ja nousi suoraan virallisen albumilistan ykköseksi sekä noteerattiin kahdella Emma-ehdokkuudella (Vuoden Rock, Yleisöäänestys). Bändiin kuuluvat laulaja Anni Lötjönen, kitaristi Paavo Pekkonen, basisti Ere Manninen ja rumpali Saku Sahlstedt.

Huora ja Sakara Records aloittivat yhteistyön alkuvuodesta 2023. Bändi valmistelee tällä hetkellä neljättä albumiaan, jonka aikataulusta tiedotetaan myöhemmin. Timo Lahest on 25. elokuuta julkaistavan 7-tuumaisen vinyylin B-puoli. A-puolen single Sanni julkaistaan myös 25.8.2023.

Keikat:
09.06. TURKU Gatorade Center w/ Offspring
23.06. TAMPERE Valtteri Festival
08.07. KARKKILA Sunset Beach Party
09.07. TURKU Ruisrock
15.07. HELSINKI Downtown Calling
28.07. KUOPIO Kuopiorock
04.08. KALAJOKI Bimmerparty
25.08. JYVÄSKYLÄ Lutakon Lippa


Lähde: Sakara Records
Kuva: Peter Saari

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.