Rockia, poppia ja hard rockia sekoitteleva kotkalainen Suuri Tuntematon vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu alta yhtyeeseen, joka mieluiten lähtisi kiertueelle Popedan kanssa. Kysymyksiin vastaili Juha Beck.

 

Bändin nimi? Suuri Tuntematon
Yhtyeen genre? Rock/Pop/Hard Rock/suomirock
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Juho Eerola – laulu
Ilari van der Steen – kitara
Juha Beck – rummut
Lauri Eerola – basso
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Kotkasta
Yhtyeenne esikuvat? Esikuvia on monia monista eri genreistä rockista rautalangan, popin ja iskelmän kautta metalliin.
Kuuntelemme musiikkia hyvin hyvin avoimin mielin ilman genrerajoja. Hyvä biisi on aina hyvä biisi tai hyvä levy on hyvä levy riippumatta siitä millaista musiikkityyliä se edustaa.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Suuri Tuntematon on Kotkassa 1. tammikuuta 2003 perustettu rockyhtye. Ensimmäiset pari vuotta yhtye operoi englanninkielellä nimellä Unknown. Tämän jälkeen laulukieleksi vaihdettiin suomi ja samalla bändin nimi muuttui muotoon Suuri Tuntematon.
Nykyisellä kokoonpanolla on menty vuodesta 2012 lähtien.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Tavoitteena on tietysti kehittyä levy levyltä soitannollisesti ja musiikillisesti ja tietysti edetä uralla sen joka osa-alueella mikä onkin suht hyvin onnistunut, hitaasti mutta varmasti.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Kitaristimme Ilari vastaa biisien sävellyksestä ja laulajamme Juho sanoituksista. Yleensä kitaristi tuo jonkin biisi-idean treeneihin muiden kuultavaksi ja siitä se sitten yhdessä rakentamalla ja kokeilemalla yleensä rakentuu lopulliseen muotoonsa valmiiksi kappaleeksi.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Livenä yhtye on mielestäni hyvin energinen, varsinkin laulajamme osalta joka onkin usein varsinainen sähköjänis. Lisäksi yhtyeemme musiikki on hyvinkin monivivahteista. Emme ole koskaan pelänneet sekoittaa eri genrejä toisiinsa säilyttäen kuitenkin sen perimmäisen rock-otteen musiikissa. Jossain on joskus todettukin että bändin musikkia onkin hyvin vaikea kategorioida mihinkään tiettyyn lokeroon, kokonaisuuden olematta kuitenkaan ns. ”silllisalaatti” vaan tämä juurikin yhdessä bändin soundin kanssa muodostaa sen yhtyeelle ominaisen uniikin kokonaisuuden.
Uusimman levynne nimi: Avaruuden kappaleita
Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Uusimman levyn ensimmäiset kappaleet alkoivat hahmottua jo ehkä voin viitisen vuotta sitten. Koskaan ei periaatteessa olla liikaa mietitty etukäteen että mitä tai minkälaista tulevan materiaalin pitäisi olla. Aika luontevasti uudet biisit yleensä syntyvät jo tuossa aiemmin mainitulla metodilla. Toki joskus jotkut biisit vaativat hieman enemmän aikaa kuin toiset ennen kuin ne saavuttavat lopullisen muotonsa.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? Varmaan Popeda. 😃
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Uudelta levyltä voisi ehkä mainita videonakin julkaistun kappaleemme Ennen oli paremmin. Siinä mielestäni melko hyvin kiteytyy tietyt musiikilliset elementit ja eri vivahteet joita musiikissamne yleensäkin on. Jopa pientä proge-vivahdetta on siellä täällä ehkä myös havaittavissa.
Toiselta levyltämme Mustavalkoinen albumi, voisi mainita ehkä punkhenkisen Röyhkeä-nimisen kipaleen joka ilmestyessään aiheutti jopa pientä kohua ehkäpä hieman hulluttelevan ja provokatiivisen videonsa ansiosta päätyen ruodittavaksi ihan iltapäivälehtiin ja jopa tv:n pääuutislähetyksiin!
Suurin syy kohuun lienee ollut lähinnä laulajamme Juhon siivilityö ja hänen asemansa siinä.Kolmantena myös ehkä pakkomainita vielä ekalta Kahdeksasosa-levyltämme ballaadinomainen kappale Karuselli joka on ollut levyn ilmestymisestä eli vuodesta 2013 asti monen suosikki kyseisen rieskan kappaleista.Kaikki edellä mainitut rallit löytyvät mm. videona esim. Tubesta sekä audiona myös muista suoratoistopalveluista.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt? Kuten jo aiemmin on tuossa mainittu, musiikkimakumme on hyvin laaja ja pidämme monen laisesta musiikista genrestä riippumatta. Jos joku on erikseen pakko mainita niin sanotaan nyt vaikkapa esim Ghost joka on niin ikään mielenkiintoinen ja genrerajoja pelkäämätön bändi kuten mekin. Uusin levynsähän on jälleen edellisistä poikkeava pidämmekin yhtyeen tuotannosta paljon.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Tulemme aina olemaan omanlaisemme, tietyllä lailla erilainen bändi. Teemme musiikkimme ja levymme täysin ajattelematta genrerajoja, muiden mieltymyksiä, ilman mitään rajoitteita. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi vuosien varrella monet ovatkin eri yhteyksissä todenneet että bändi onkin täysin oma lajinsa, sekarotuinen hybridi joka kulkee täysin omia polkujaan ja täten erottuen muista, muodostaen kuitenkin ehjän ja tunnistettavan kokonaisuuden.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Jos pidät energisestä esiintymisestä, vivahteikkaasta rockimmalla otteella tehdystä ja esitetystä musiikista, kannattaa bändi ehdottomasti ottaa haltuun ja tulla keikoille.
Musiikkimme voi helposti tutustua Spotifyn tai YouTuben kautta josta kaikki levyt, sinkut ja videot löytyvät. Ja jos ihan fyysistä kiekkoa halajaa niin mm. Levykauppa Äxästä pitäisi kaikkia kolmea levyä cd-muodossa löytyä.Mukavaa kevättä kaikille ja pysytään terveinä.
Toivottavasti nähdään keikoilla.
Linkki yhtyeen somekanavalle: https://www.facebook.com/SuuriTuntematon/
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/6udJ1LkCZgLWtrRalnPkgt?si=kcLIvqrjS0ade5Jxya-t8A&utm_source=copy-link

 

Bändikuva: Amon Rautiainen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.