Tamperelainen progemetalliyhtye External on julkaissut toisen singlen “Fall With Me”

Kansitaide: Teemu Mikaél
MAINOS:

Tiedote 19.10.2023

Tamperelainen progemetalliyhtye External on julkaissut toisen singlen “Fall With Me” tulevalta albumilta “Dreamscapes”. Unimaailmasta vaikutteita ottaneen albumin on miksannut tanskalaisen VOLAn keulahahmo Asger Mygind ja sen on määrä ilmestyä 19. tammikuuta 2024. “Fall With Me” -singleen on kuvattu upeasti musiikkiin sulautuva animoitu lyhytelokuva, jonka toteutti Antti Palosaari.

Katso “Fall With Me”:

“Fall With Me” on tietyllä tapaa sisarkappale meidän toistaiseksi suosituimmalle biisille, ”Distant”. Molemmissa yhdistyvät vahva tunnelataus sekä yksinkertaiset mutta mielenkiintoiset rytmimotiivit. Sanoituksellisesti ”Fall With Me” kuvaa siirtymävaihetta pitkäaikaisen parisuhteen äkillisen päättymisen jälkeen; hankalaa prosessia, jossa pitää ymmärtää ja hyväksyä, etteivät asiat tule koskaan palaamaan ennalleen. Videon käsikirjoitus oli kypsynyt mielissämme jo pitkän aikaa, joten on äärimmäisen palkitsevaa lopulta nähdä, miten kauniisti se on herännyt eloon. Suurkiitokset tästä kuuluvat Antti Palosaarelle“, yhtye toteaa.

Kymmenen vuotta sitten aloittanut External on kulkenut musiikillisesti pitkän matkan alkuaikojen thrash metallista nykyiseen maalailevaan progemetalliin. “Dreamscapes”-albumilla on haettu inspiraatiota laajasta kirjosta erilaista metallimusiikkia. Albumin julkaisusta vastaa Rockhopper Music.

Kokoonpano:

Julius Lehtonen – rummut
Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitara, kosketinsoittimet, samplet
Samuel Järvinen – bassokitara, bassosyntikka

External SoMessa
Spotify
Instagram
Facebook
YouTube
TikTok


Lähde: Rockhopper Music