Before The Dawn tekee paluun uudistuneella kokoonpanolla – “Destroyer-single” videoineen ulkona, “Stormbringers”-albumi heinäkuussa

Tiedote 21.4.2023

Vuonna 2013 kuopattu, vaan ei kuollut Before The Dawn on elossa ja hengittää. Tänään julkaistun uuden Destroyer-biisin video on myös uunituore ja katsottavissa täältä.

“Video tehtiin samalla tiimillä, joka on tehnyt videoita muun muassa Wolfheartille, Ensiferumille ja aiemmin Before The Dawnille. Kuvauksesta vastasi Valtteri Hirvonen ja tuotannon sekä editin otti haltuun Winter Notes Production. Video kuvattiin bändin kotikaupungissa Lahden Finlandia Klubilla, missä bändi virallisesti haudattiin 2013 ja palaa toukokuussa paluukeikan merkeissä”, bändissä nykyään rumpuja soittava perustajajäsen, Wolfheartista tuttu Tuomas Saukkonen kertoo.

Yhtyeen nykyinen laulaja on Voice of Finlandissa kaudella 2022 Before The Dawnia komeasti esittänyt Paavo Laapotti, basson hoitaa aiemmin vuosina 2011–2013 orkesterissa vaikuttanut Pyry Hanski ja kitaraa soittaa bändiin alun perin vuonna 2005 liittynyt Juho Räihä (myös Swallow The Sun).

Before The Dawn tuntee olevansa iskussa ja odottaa malttamattomana tulevaa. Yhtye on pitänyt suosionsa huolimatta hiljaiselosta; viime vuoden streaming-luvut yksinomaan Spotifyssä olivat yli 3,2 miljoonaa kuuntelukertaa!

“Destroyer oli ensimmäinen uudelle levylle sekä miehistölle kirjoitettu biisi. Se alleviivaa täydellisesti uudelleen syttyneen liekin bändin sisällä. Ensimmäisestä demosta lähtien tuntui kuin mennyttä vuosikymmentä levytysten välissä ei olisi ollutkaan ja vähiten tuntui siltä, että Paavo oli ottamassa vasta ensi askeleita BTD-leirissä. Parasta hommaa parhaalla porukalla”, Saukkonen todistaa.

Before The Dawnin kahdeksannen täyspitkän julkaisee kansainvälisesti monien suurien metallibändien koti Napalm Records. Suomessa albumin takana on bändin vanha luottopakki Stay Heavy Records.

Kovakuntoinen yhtye lähtee täysillä mukaan keikkakesään 2023, joka alkaa Before The Dawnin osalta jo toukokuun puolivälin jälkeen. Kaikki keikat ovat:

19.5. Finlandia Klubi, Lahti
2.6. Zhüür, Luzern, Sveitsi
16.–17.6. Tuhdimmat Tahdit, Tampere
21.–24.6. Nummirock, Kauhajoki
14.–15.7. Metallivuori, Turku
20.-22.7. John Smith Rock Festival, Laukaa
11.–12.8. Hellsinki Metal Festival, Helsinki

Before The Dawn vuonna 2023:
Tuomas Saukkonen, rummut & kitara
Juho Räihä, kitara
Paavo Laapotti, laulu
Pyry Hanski, basso

FACEBOOK


Lähde: Ginger Vine Management & PR

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.