MAINOS:Sinfonista ja teatraalista metallia soittava Lost In Grey julkaisi uransa neljännen albumin “Odyssey into the Grey” 5.4.2024. Seitsenhenkinen kokoonpano juhlisti kunnianhimoisesti uutukaistaan keikalla Hyvinkään Hyvinkääsalin puitteissa, jossa harvemmin metalliyhtyeet esiintyvät. Yhtyeen tukena lämmittelemässä oli nappivalinta Where´s My Bible, jonka black metal -sävytteinen ja melodinen kuolometalli korjasi pisteet kotiin hyvällä esiintymisellä.

Lost In Grey on harvemmin kotimaassamme keikkaillut, joten oli ilo ja kunnia päästä näkemään miten yhtyeen mahtipontinen materiaali toimii livenä. Kokoonpanon mastermind on kosketinsoittaja Harri Koskela, mutta livenä valokeilassa ovat yhtyeen toimiva laulukaksikko Anne Lill ja Emily Leone. Taustatukea tarjoavat kitaristit Miika Haavisto ja Jarno Suodenjoki yhdessä basisti Aapo Lindbergin ja joka paikkaan ehtivän rumpalin Teppo Ristolan kanssa.

Seitsemän hengen mahduttaminen lavalle on oma urakkansa ja on ymmärrettävää, ettei Lost In Grey voi kovin pienillä stageilla täydellä teholla esiintyä. Hyvinkääsalin lavan suuri tila oli hyödynnetty hyvin ja yksityiskohtia oli mietitty. Teatraalisuutta hakevan yhtyeen on panostettava myös livenä visuaaliseen puoleen ja tässäkin Lost In Grey onnistui erinomaisesti. Yleisöä oli myös yllättävän hyvin paikalla, vaikkei lehtereet aivan täynnä olleetkaan. Tunnelma pysyi suuren shown tunnelmasta huolimatta sopivan intiiminä.

Illan aikana kuultiin luonnollisesti vanhemman materiaalin lisäksi kappaleita uudelta “Odyssey into the Grey” -albumilta, joista yhtyeen sovittama versio ikivihreästä laulusta “Vem Kan Segla Förutan Vind” on todella onnistunut veto, joka oli ilo kuulla myös illan settilistassa.

Lost In Grey onnistuu musiikissaan tuomaan sinfonisen metallin kenttään sopivasti särmää eikä kaadu genrelle tyypilliseen imelyyteen. Kappalemateriaalissa on sopivan verran mukana black metal -vaikutteita ja sävellyksissä härmäläisen käsinkosketeltavaa melankoliaa. Yhtyeen onnistunut ilta Hyvinkääsalissa toivottavasti siivittää seitsikon entistä suurempia lavoja kohti.

Where´s My Bible

Lost In Grey

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.