Rioghan julkaisi ensimmäisen singlen ja musiikkivideon tulevalta debyyttialbumiltaan

Kuva: Aarni Visuals / Mikko Parkkonen
MAINOS:Tiedote 14.3.2022

Rioghan julkaisee odotetun debyyttialbuminsa “Different Kinds Of Losses” myöhemmin tänä vuonna Inverse Recordsin kautta. Albumi on tehty yhteistyössä Jonas Renksen (Katatonia), Einar Solbergin (Leprous), Teemu Liekkalan (Red Eleven, ex-Manufacturer’s Pride) sekä Teemu Koskelan (ex-Celesty) kanssa. Levyltä on julkaistu musiikkivideoineen ensimmäinen single “Breathe”.

Kuuntele single musiikkipalveluissa:
Youtube: https://youtu.be/XUqer-e072Y
Spotify: https://spoti.fi/35GI6hG
Bandcamp: https://rioghan.bandcamp.com
Apple Music: https://apple.co/3CvpoWj
Amazon: https://music.amazon.com/albums/B09SBL3KRK
Tidal: https://listen.tidal.com/album/216340091

Rioghan kommentoi:
“Tämän biisin lyriikka on kirjoitettu aika kauan sitten, mutta se tuntuu silti tosi henkilökohtaiselta edelleen. Saimme Teemun (Koskela) kanssa tässä biisissä hyvin kuuluviin teemoja jotka tukevat sanoitusta, paljon ääripäitä; nousuja ja laskuja ja lopulta jotain katkeransuloista kauneutta lopullisen hyväksynnän hetkellä. Valitsimme tämän ensimmäiseksi singleksi koska mielestäni se edustaa aiempaa Rioghania vähän enemmän kuin loppualbumi, joten tämä kappale omalla tavallaan avaa tien uuteen lukuun.

 

1. Breathe
Kansikuva: Sakari Tuokkola

Rioghan on laulaja Rioghan Darcyn sooloprojekti. Rioghan on perustettu 2019 ja toimii Lapualta käsin. Syvästi sekä progressiivisen rockin että goottipiireistä inspiraatiota ammentava Rioghan varmasti tuo jotain mielenkiintoista useammankin eri genren kuuntelijalle. Hän aloitti 2010 runoilijana ja sanoitusten kirjoittajana, mutta päätti vuoden 2019 alussa, että tekstit voisivat saada lisää lihaa luiden ympärille musiikista. Yhdessä muutaman lahjakkaan säveltäjän kanssa he saivat aikaan neljän biisin EP:n nimeltään “Blackened Sky” , joka julkaistiin 10.3.2021 Inverse Recordsin kautta. EP sai hyvin positiivisen vastaanoton lukuisten haastatteluiden sekä kansainvälisten radiosoittojen myötä.

Palikoiden loksahdettua kohdilleen oli aika alkaa suunnitelemaan debyyttialbumia ja Rioghan kokosi upean joukon ympärilleen. Albumin demoja tehdessä Rioghan äänitti Liekkalan Teemun kanssa kolmen kappaleen “Covers II” -julkaisun, josta kaksi biisiä päätyi Spotifyn virallisille soittolistoille keräten yli 100 000 streamia. Debyyttialbumi “Different Kinds Of Losses” julkaistaan myöhemmin vuonna 2022.

Kokoonpano Breath -singlellä:
Jenni Perämäki – Laulu
Marko Hautamäki – Sello
Teemu Liekkala  Kitara, basso, koskettimet
Valtteri Revonkorpi – Rummut, perkussiot

https://www.facebook.com/rioghandarcy
https://www.instagram.com/rioghandarcy
https://twitter.com/rioghandarcy
https://rioghan.bandcamp.com
https://spoti.fi/36nTHP7
https://www.rakkausrunot.fi/runoilijat/emma-rioghan-darcy


Kuva: Aarni Visuals / Mikko Parkkonen
Lähde: Inverse Music Group

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.