Jyväskyläläislähtöinen melodisen death metallin yhtye Hagalas julkaisi ensimmäisen singlensä tulevalta levyltä “Mentes Reae”

Valokuvaaja: Juha Nikupeteri
MAINOS:Tiedote 21.3.2024

Jyväskyläläislähtöinen melodisen death metallin yhtye Hagalas julkaisi ensimmäisen singlensä tulevalta levyltä “Mentes Reae”. Biisi kantaa nimeä “Domesticated Violence”.

 

Mentes Reae albumi on nauhoitettu vuoden 2023 aikana ja tulee kokonaisuudessaan fyysisenä painoksena ulos 31.5.2024 Inverse Recordsin kautta. Suoratoistopalveluihin levy tulee pala kerrassaan niin, että se on kokonaisuutena kuultavissa alkusyksystä 2024. Levyn teemaksi valikoitui mielenterveys ja sen monisyiset kasvot ja on sanomattakin selvää, että teema on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Levyntekoon on osallistunut bändin ohella Samuli Raappana (Tuuliajo) äänitysten ja miksauksien osalta sekä masteroinnista vastannut Tony Lindgren (Fascination Street Studios).

 

Ensimmäinen singlejulkaisu sopii levyn teemaan erinomaisesti. Se kertoo nimensä mukaisesti kotiväkivallasta ja siitä aiheutuvasta traumasta, kuinka paljon yksilö voi kestää ennen kuin jotakin peruuttamatonta tapahtuu?

 

Biisi on kuultavissa suoratoistopalveluissa sekä siitä on tehty lyriikkavideo, mikä on nähtävillä Inverse Recordsin ja bändin kanavissa.

 

Kuuntele single musiikkipalveluissa (Spotify, Apple Music, Tidal Deezer yms): https://push.fm/fl/hagalas-domesticatedviolence

Katso lyriikkavideo:

Mentes Reae albumin voi tilata itselleen julkaisupäiväksi Inversen verkkokaupasta sekä Levykauppa ÄX:stä.

Yhtye:

  • Kalle Korhonen, laulu
  • Antti Huovila, kitara
  • JM Helenius, kitara
  • Ville Uimi, basso
  • Teemu Kankainen, rummut

Linkit:


Lähde: Inverse