Somehow Jo julkaisi kolmannen albuminsa Scales And Details – myös uusi musiikkivideo on katsottavissa

Kuva: Patrik Nuorteva

Tiedote 21.9.2022

Tamperelainen progressiivisen rock -ja metallimusiikin saralla ihastuttanut Somehow Jo julkaisi kolmannen studioalbuminsa ”Scales And Details”. Julkaisusta vastaa kotimainen Inverse Records. Albumin julkaisun yhteydessä linjoille ilmestyi myös uusi Riivata Visualsin toteuttama ”RUSH” -musiikkivideo, jonka voi katsoa alta:

”Me kuulostetaan tällä levyllä selkeämmältä ja yhtenäisemmältä kuin koskaan. Levy on helposti lähestyttävä, mutta joka kuuntelukerralla löytyy jotain uutta” , yhtyeen laulaja-kitaristi Christian Saurén kertoo levystä.

Kuuntele ”Scales and Details” -albumi suoratoistopalveluissa:
https://push.fm/fl/shj-scales-and-details

Tilaa albumi linkistä:
https://www.inverse.fi/shop/catalog/product_info.php?products_id=992

Aikaisemmin levyltä on ilmestynyt singlet ”Friend” ja ”Fata Morgana”.

Rajoja taivuttava sävellys ja korvia hyväilevä groove kumpuaa rennosta jammailusta ja lujasta ystävyydestä. Tamperelainen Somehow Jo tuo kaksiääniseen riffittelyyn uutta näkökulmaa yhdistettynä mielenkiintoisiin rytmeihin ja tarttuviin melodioihin. Heidän kokeilunhaluista soundia on usein verrattu mm. System Of A Downiin, Mastodoniin ja Kingston Walliin. Somehow Jo antaa soittamisen ilon näkyä leveänä hymynä takariviin asti ja koko bändi nousee uudelle tasolle aina lavalle astuessa.

Sakari Karjalainen (Kitara) ja Christian Saurén (Kitara, Laulu) perustivat Somehow Jo:n 2009 ja bändi sai lopullisen muotonsa 2013, kun porukkaan liittyi Lassi Peiponen (Rummut) ja Eero Aaltonen (Basso, Laulu). Debyyttialbumilla haettiin tyylisuuntaa ja musiillisista kemioista oli jo lupaus ilmassa. Albumi äänitettiin Ari Pietilän kanssa Headline studiolla ja julkaistiin 2015 Inverse Recordsin kautta. Levyn päättävällä raidalla oli mukana Noora Louhimo Battle Beastista.

Musiikilliset kemiat alkoivat toimimaan entistäkin tiukemmin ”Tusk” -levyllä ja äänitys tapahtui Saku Moilasen kanssa Deep Noise Studiolla. Levylle tuotiin mukaan useita uusia elementtejä kuten koskettimia, slap riffejä ja ripaus musiikillista huumoria. Levy julkaistiin 2019 ja sai hyviä arvioita mm. Inferno -lehdeltä 4/5. Levyn julkaisun jälkeen Somehow Jo pääsi kiertämään tammikuussa 2020 Machinae Supremacyn kanssa Suomessa. Onnistuneiden keikkojen jälkeen julkaistiin ”The Grey” levyn jälkeisenä sinkkuna 2020 keväällä ja orkesteri pääsi usealle listalle Spotifyssä ja sitä striimattiin 350 000 kertaa.

Seuraavan levyn pohjamateriaali oli jo valmiiksi pitkällä jammailusessioiden hedelmänä ja yhteistyö jatkui Saku Moilasen kanssa. Levyllä kokeiltiin pidemmälle vietyjä efektointeja varsinkin kitaroissa ja lauluissa. Lyriikallisesti levyllä haastetaan kuulijaa ajattelemaan, tutkitaan synkkiä teemoja, mutta koitetaan niistä löytää ja tuoda positiivisia asioita päällimmäiseksi.

1. Fata Morgana
2. Friend
3. Cycle
4. Spin
5. RUSH
6. When It Falls
7. Getaway
8. Rising Sun
9. Mirror
Kansitaide: Riivata Visuals

Kokoonpano:
Christian Saurén (laulu ja kitara)
Sakari Karjalainen (kitara)
Lassi Peiponen (rummut ja perkussiot)
Eero Aaltonen (basso ja laulu)

https://www.facebook.com/Somehowjoband
https://www.instagram.com/somehowjo_official
https://twitter.com/Somehowjo
https://youtu.be/xD6cZlGjw_M
https://somehow-jo.bandcamp.com


Kuva: Patrik Nuorteva
Lähde: Inverse Music Group

 

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.