The Greatest Show On Earth: Nightwish @Mukkulan Tapahtumapuisto, Lahti 21.7.2018

MAINOS:Kotimaisen sinfonisen metallimusiikin kärkinimi Nightwish nähtiin Lahdessa Mukkulan tapahtumapuistossa 21.7.2018.

Esiintyminen oli osa yhtyeen Nightwish – Decades -maailmankiertuetta ja samalla bändin ainoa oma konsertti Suomessa koko kesänä. Nightwishin kesän toinen kotimaan keikka nähtiin viikkoa aiemmin Joensuun Ilosaarirockissa. Lahden helteisessä illassa lämmittelijöinä toimivat Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus sekä Beast In Black.

Mukkulaan konserttia seuraamaan oli saapunut mukavat 13 500 henkeä ja tunnelma oli hyvä heti illan aloittaneen Beast in Blackin aikana. Timo Rautiainen Niskalaukauksineen löi lisää löylyä ja Nightwishin aloittaessa lavan edustalla alkoi olla jo ahdasta. Ennustetut ukkoset sateineen kunnioittivat iltaa pysyen poissa tapahtuma-alueelta ja tapahtuma saatiin juhlia mitä mainioimmassa kesäsäässä.

Nightwish esittää tällä Decades-kiertueellaan runsaasti yhtyeen vanhaa materiaalia ja oli ilo kuulla kappaleita kuten ”The Carpenter”, ”Deep Silent Complete” sekä ”Elvenpath”. Illan show runsaine pyroineen oli upea, huipentuen lopun ”The Greatest Show On Earthin” aikana nähtyyn liki koko kappaleen mittaiseen ilotulitukseen. Nyt tosin olisi toivonut pimeämpää iltaa, sillä heinäkuun valoisuus verotti ilotulitteiden tehoa harmittavasti.

Keikan aikana nähtiin myös pari vierailijaa: Vanha tuttu Tapio Wilska (laulu kappaleissa ”10th Man Down” ja ”Devil & The Deep Dark Ocean”) sekä haitaritaituri Netta Skog, joka kävi loihtimassa oman persoonallisen lisänsä ”Wishmasteriin”.

Hieno ilta sinfonisen metallimusiikin parissa!

Beast In Black

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus

Nightwish

Nightwish settilista:
Intro (Swanheart performed by Troy Donockley)
End of All Hope
Wish I Had an Angel
10th Man Down (with Tapio Wilska)
Come Cover Me
Gethsemane
Élan
Sacrament of Wilderness
Deep Silent Complete
Dead Boy’s Poem
Elvenjig ([traditional] cover)
Elvenpath
I Want My Tears Back
Wishmaster (with Netta Skog)
The Carpenter
The Kinslayer
Devil & the Deep Dark Ocean (with Tapio Wilska)
Nemo
Slaying the Dreamer
The Greatest Show on Earth (Chapter I: Four Point Six; Chapter II: Life; Chapter III: The Toolmaker)
Ghost Love Score

Kuvat: Hannu Juutilainen & Riku Juutilainen ©Metalliluola

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.

Avustava toimittaja

Intohimoinen livekeikoilla kävijä ja fyysisen musiikin raskaan sarjan keräilijä. Hifistä hullaantunut ja albumien teknisestä toteutuksesta kiinnostunut seikkailija, jonka sydän sykkii eniten Nightwishille, mutta tarkassa seurannassa on hard rockin ja perinteisen hevin monipuolinen maailma 70-luvun Black Sabbathista aina 2000-luvun sinfonisen metallin aaltoon asti kaikkine orkestereineen. Vapaa-ajalla ohjelmaan kuuluu frisbeegolf, jos radoille vain keikoilta ennättää.