Mørket julkaisi “Dispyt”-singlen – “Natsit vittuun, understood?”

Kuva: Mørket
MAINOS:

Tiedote 24.2.2023

“Dispyt saattaa harhauttaa näennäisellä suoraviivaisuudellaan. Se on kuitenkin hyvin perinteinen ja pesunkestävä Mørket-biisi ja ennenkaikkea osiensa summa, jonka rakennuspalikoina ovat raakuus, eteenpäin maanisesti ajava biitti ja progressiivisesti möyrivät bridge ja kertosäe. Natsit vittuun, understood?”

Mustanpuhuvaa, punkin katkuista metallia tahkoava helsinkiläisviisikko Mørket perustettiin vuonna 2015. Bändi keräsi välittömästi rutkasti kehuja niin kriitikoilta, kuin alan yleisöltäkin vuonna 2016 julkaistulla Musta Luonto -debyyttialbumillaan eikä vastaanotto ollut lainkaan vähemmän innostunut myöskään Mørketin vuonna 2020 ilmestyneen Oro-kakkosalbumin kohdalla.

Toisen pitkäsoiton tiimoilta tapahtuneen kokoonpanopäivityksen tiimoilta bändi lisäsi keitokseensa laulukieleksi suomen lisäksi myös nokkamies Erik Lindroosin äidinkieli ruotsin, mikä toi Mørketin sointiin entistäkin uniikimman ja samalla hyvällä tavalla laajemmalle yleisölle uppoavan cross-Nordic-potentiaalia huokuvan sykkeen.

Nyt Mørket palaa pelikentille uudella Dispyt-singlellään, jossa mukana kuullaan feattaamassa myös hehkutetun Kohti Tuhoa -punkjyrän vokalisti Helenaa. Uudella materiaalilla yhtye on entistäkin suoraviivaisempi, tarttuvampi ja helposti lähestyttävämpi, unohtamatta kuitenkaan äkkivääriä juuriaan. Bändi työstää parastaikaa kolmoslevyään, jonka on määrä ilmestyä myöhemmin tänä vuonna.

Kuuntele/lataa biisi: https://s.disco.ac/meirnyhyfbyz

Lähde: KHY Suomen Musiikki

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.