Crimson Day juhlii pitkään odotettua kolmatta albumia levynjulkkarikeikalla

Kuva: Dalofin Media

Tiedote 20.3.2023

Tamperelainen heavy metal -yhtye Crimson Day julkaisee perjantaina 31.3.2023 pitkään odotetun kolmannen pitkäsoittonsa, ja esiintyy samana iltana levynjulkkarikeikan merkeissä Tampereella Pigs & Chicks – Live Rock Clubilla. Levy on tähän mennessä yhtyeen musiikillisesti monimuotoisin julkaisu, eikä se taatusti jätä ketään kylmäksi.

Bändin nimeä kantavan ”Crimson Day” –albumin tekoprosessi on ollut pitkä, ja levylle
valikoituneet kappaleet ovat hioutuneet aikojen saatossa nykyiseen muotoonsa. Levyn biiseihin on otettu vaikutteita metallimusiikin eri vuosikymmeniltä, ja kappaleissa kuullaan niin trash metallille tyypillistä tiukkaa paahtoa, kuin kevyempää jopa discovaikutteista meininkiä.

”Vaikka uuden levyn biisit ovat monimuotoisia, ne ovat silti aika suoraviivaisia toteutukseltaan ja ylimääräiset progeilut jätettiin tällä kertaa pois”, kertoo kitaristi ja biisintekijä Ari Balzar.

Albumin monimuotoista kappalelistaa sitoo yhteen kantava teema, sillä kaikki levyn kappaleet kertovat jollain tavalla tämänhetkisen maailman ja yksilön synkästä puolesta.

”Levyn teksteissä kamppaillaan nyky-yhteiskunnassa, jota maalaa verenpunaiseksi sota, pandemia ja yksilön mielenterveyden järkkyminen. Vaikka tekstit ovat toimineet tapana käsitellä maailman menoa, toiveena on että kuuntelija löytää niistä toivoa ja pystyy samaistumaan kappaleisiin omien kokemuksiensa kautta”, kuvailee laulaja Milka Uusitalo.

Uusia kappaleita pääsee kuulemaan tulevalla levynjulkkarikeikalla, ja lisäksi bändillä on tulossa isoja esiintymisiä kesän festivaaleilla. Crimson Day jakaa lavan Iisalmen Madfesteillä mm. Korpiklaanin ja Turmion Kätilöiden kanssa.

Tamperelaisen Crimson Dayn kokoonpanoon kuuluvat Milka Uusitalo (laulu), Ari Balzar (kitara), Jesse ”Kämy” Kämäräinen (basso) ja Janne Rantanen (kitara). Vuonna 2013 perustettu yhtye etsii parhaillaan uutta osaavaa ja motivoitunutta metallirumpalia Pirkanmaalta.

http://www.crimsonday.com/
https://www.facebook.com/crimson.day.band/


Kuva: Dalofin Media
Lähde: Crimson Day

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.