Waltari julkaisi “Helsinki 2021” -singlen feat. April Art

"Helsinki 2021" -biisissä kuullaan, miten saksalaisrokkarilta taipuu suomen kieli

Kuva: Jani Mahkonen
MAINOS:



Tiedote 12.11.2021

Suomen crossover-metalliskenen lipunkantaja Waltari julkaisee tänään uuden Helsinki 2021 -singlen tulevalta 3rd Decade – The Anniversary Edition -albumiltaan. Levyn kappaleet ovat uudelleen äänitettyjä versioita bändin uran varrelta, ja vierailijoiden määrä ja laatu ovat omaa luokkaansa. Albumi julkaistaan 26.11.2021, mutta sitä ennen faneja kiusoitellaan vielä tällä yhdellä singlellä.

”Jos on yksi kappale, joka kiteyttää sen, mistä Waltarissa on kyse, sen täytyy olla Helsinki. Se on eräänlainen ’rakkauslaulu’ Waltarin päätukikohdasta Suomessa, täynnä romanttisia lauseita paikallisesta ilmapiiristä (’Atmosfear’). Saksalainen April Art halusi luoda oman visionsa kappaleesta ja me autoimme perusraidoilla ja perusohjelmoinnilla. Erittäin huomionarvoista on Lisa-Marien mahtava laulusuoritus erityisesti suomen kielen osalta!”, Kärtsy hehkuttaa.

Vuoden 2005 Blood Sample -levyllä julkaistun kappaleen soundipuoli päivitettiin, ja suomenkieliset säkeistöt saivat saksalaisen naislaulajan myötä täysin uuden vivahteen.

April Artin riveissä oltiin yhteistyömahdollisuudesta yksimielisiä: ”Olimme todella innoissamme, kun Waltari pyysi meitä osallistumaan tälle albumille… Suoraan sanottuna, on hyvin vähän mahdollisuuksia (ehkä ei yhtään?) työskennellä suomalaisten cross over-pioneerien kanssa, joten tartuimme tilaisuuteen heti, kun se oli mahdollista. Kappalevalinta on ollut Lisalle melkoinen haaste, sillä hän ei ole ennen laulanut suomeksi. Silti – oli superhauskaa tehdä tämä tuotanto ja olemme ylpeitä saadessamme olla osa tätä juhlavuoden albumia!”

ALM StudiosinOlex Smithin editoma Helsinki 2021 -video julkaistaan myös tänään, ja hieno lopputulos on katsottavissa täältä.

Waltarin juhla-albumin julkaisupäivänä 26. marraskuuta on luvassa erilaisia juhlallisuuksia, joista yksi on Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa kello 13 kuultava “minikeikka”, jossa Kärtsy Hatakka ja Sami Yli-Sirniö esiintyvät yhdessä levylläkin Sykkii ja n.u.k.u -biisissä kuultavan koulun kuoron kanssa.

“Koronarajoitukset runtelivat musiikkialaa ja myös musiikinopetusta kovalla kädellä. SYK:n kuorot pääsivät kuitenkin esiintymään keväällä, kun Waltarin Kärtsy Hatakka otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä uuden levyn taustoihin tarvittavan lapsikuoron löytämiseksi. Upean yhteistyön kunniaksi järjestetään SYK:ssa levynjulkkarikeikka ja taas kaikki voittavat”, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun johtava rehtori Sari Tiitta toteaa tyytyväisenä.

3rd Decade – The Anniversary Edition -albumilta on tähän mennessä julkaistu kaksi singleä. Barbe-Q-Barbiesin Nikin kanssa tehty Misty Man 2021 sekä Marko Hietalan kanssa tehty Below Zero 2021. Levyn julkaisee saksalainen Metalville Records.

3rd Decade – The Anniversary -albumin biisilista:
1. Waltari feat. Jürgen Engler – Merry Go Round
2. Waltari feat. Marko Hietala – Below Zero 2021
3. Waltari & Bomfunk MC’s – Skyline (remix)
4. Waltari & Eläkeläiset – Ehtoopuolella
5. Waltari feat. Kevin Ridley & Nuorisokuorot Sykkii ja n.u.k.u – So Fine 2021
6. Waltari & Angelit – Step Outside
7. Waltari feat. Jonne Järvelä & Jyrki 69 – In The Cradle 2021
8. Waltari feat. Niki – Misty Man 2021
9. Waltari & Lordi – Lights On 2021
10. Waltari feat. Tampere All Stars – The Stage 2021
11. Waltari feat. April Art – Helsinki 2021

Waltari 2021 on:
Kärtsy Hatakka – Laulu, basso, ohjelmointi ja koskettimet
Kimmo Korhonen – Kitara ja örinä
Sami Yli-Sirniö – Kitara
Jani Hölli – Koskettimet ja ohjelmointi
Jariot Lehtinen – Kitara
Ville Vehviläinen – Rummut

Diskografia:
Monk-Punk (1991)
Torcha! (1992)
So Fine! (1994)
Big Bang (1995)
Yeah! Yeah! Kuole! Die! – Death Metal Symphony In Deep C (Live, 1996)
Space Avenue (1997)
Radium Round (1999)
Rare Species (2004)
Blood Sample (2005)
Release Date (2007)
Below Zero (2009)
Covers All! – 25th Anniversary Album (2011, Covers-albumi)
You Are Waltari (2015)
Global Rock (2020)

Kokoelmat:
Pala Leipää (1993)
Decade (1998)
Early Years (2006) ((20th anniversary compilation)
2nd Decade In The Cradle (2008)
3rd Decade – The Anniversary Edition (2021, kokoelma)

www.waltariband.com
YouTube
Facebook
Instagram


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Jani Mahkonen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.