Savon progekuninkaiden voitokas paluu – Katso Makrofagin utuisissa tunnelmissa liikkuva musiikkivideo

Kuva: Miina Ikävalko

Tiedote 11.8.2022

Vuonna 2009 perustettu progressiivista rock-musiikkia soittava Makrofagi julkaisee ”Musta Ovi” -nimeä kantavan toisen kokopitkän albuminsa 20. lokakuuta. Yhtye on näyttänyt viettäneen hiljaiseloa jo muutaman vuoden ajan, mutta todellisuudessa pinnan alla on muhinut pitkä prosessi konsepti-albumia rakentaessa. Kokoonpano on ottanut tavoitteekseen käyttää kaiken potentiaalinsa, niin soittotaidon, kuin sanoitusten ja sovitustenkin osalta tehdäkseen niin hyvän teemallisen kokonaisuuden kuin mahdollista.

Nyt musiikkivideonakin julkaistava kappale ”Varjot” kertoo kuninkaan sekaisista houreunista, muinaisista ennustuksista ja pelastuksesta, joka odottaa Mustan oven takana varjojen hiipiessä manalasta ihmisten maille.

Makrofagi ei tapansa mukaan pysy yhdessä lestissä koko levyn mittaa, vaan vaikutteita ja viittauksia eri musiikkityyleihin sekä klassikkoteoksiin on ripoteltu pitkin levyä. Yhtye on hakenut teokselleen myös erilaisia tunnelmia, osan kappaleista lipuessa kepeämmin eteenpäin kun osa puolestaan runnotaan läpi vaikka kivisen seinän. Lyriikoihin on haettu vaikutteita niin vanhoista kansanrunoista kuin Eino Leinon teoksista.

”Mustan oven tarina on odottanut kertojaansa jo Makrofagin edellisten julkaisujen kohdalla sillä viittauksia levyn tapahtumiin löytyy jo muutaman vanhemman kappaleen teksteistä. Levy on tarinallinen teemalevy, jossa seurataan kivenhakkaajan matkaa myyttisen mustan oven taakse, korruptoituneen kuninkaan manaamien demonien repiessä kotiplaneettaa kappaleiksi”, yhtyeen laulaja Anttu Röntynen avaa tulevan levyn teemaa.

1. Alkusoitto
2. Auringonnousu
3. Maailman synty
4. Aikamieli
5. Minne liekki pakenee
6. Varjot
7. Avoin hauta
8. Yön rummut
9. Horros
10. 717
11. Otteita viimeisistä hetkistä
12. Pakkolasku
13. Musta ovi
I. Musta ovi
II. Nekropoli
14. Loppusoitto
Kansitaide: Miina Ikävalko

Kokoonpano:
Anttu Röntynen – laulu
Aku Korhonen – kitara
Jyri Luostarinen – basso
Niilo Koslonen – koskettimet
Kalle Sedergren – rummut

Bandcamp: https://makrofagi.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3zDv5S2
Instagram: https://www.instagram.com/makrofagiofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/MakrofagiOfficial
Facebook: https://www.facebook.com/makrofagi


Kuva: Miina Ikävalko
Lähde: Vastus Promotions

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.