Bloodcrossin debyyttilevy tarjoaa palavaa paahtoa ja eeppisiä melodioita

Kuva: Elsa Wellamo
MAINOS:Tiedote 5.7.2024

Turkulaisyhtye Bloodcross kumartaa debyyttilevyllään “Gravebound” 90-luvun black metal -suuruuksille, mutta ei unohda iskeä silmää myöskään klassisille heavy metal -yhtyeille. Intensiivisen paahdon ja maukkaiden melodioiden lomasta tarkkakorvaisimmat saattavat kuulla jopa Yngwie Malmsteen -vaikutteita.

Kansitaide: Néstor Avalos
Logo: Nucleart Design

Tilaa Gravebound Personal Recordsin sivuilta tai Bandcampista tai kuuntele levy suoratoistopalveluista.

Bloodcross on perustettu Turussa vuonna 2019. Yhtyeen musiikin perusta on 90-luvun melodisessa black metalissa, kuten Dissectionin, Mörk Gryningin ja Necrophobicin musiikissa. Debyyttilevyllä yhtyeen ilmaisu on kuitenkin monipuolistunut, ja nyt murskaavan paahdon ohella yhtye viljelee musiikkiinsa maukkaita melodioita, eeppisiä kitaraharmonioita ja melankolista tunnelmointia.

Nopeudesta ja teknisestä taituruudesta huolimatta Gravebound ei taannu kliiniseksi soittoharjoitteeksi, vaan se kertoo tarinansa sydänverellä kirjoitetuilla sanoituksilla ja palavalla intohimolla.

Nimensä mukaisesti Graveboundin kappaleiden sanoitukset käsittelevät siirtymää elämän ja kuoleman välillä. Vaikka kyseessä ei varsinainen teemalevy olekaan, samat suuret kysymykset kulkevat rinnalla koko keston ajan: Mitä on tuolla puolen, ikuinen kadotus, vai jotain suurempaa?

Gravebound vie kuulijansa melodisen black metalin uudelle aikakaudelle.

Linkit:

Bandcamp: www.bloodcross.bandcamp.com

Instagram: www.instagram.com/bloodcrossband

Facebook: www.facebook.com/bloodcrossmetal

Lähde: Bloodcross