Head Firstin 30 vuotta odotettu debyyttialbumi viimein ulkona

Kuva: Jarkko Tiitinen
MAINOS:Tiedote 31.5.2022

Alkuvuodesta saatu tieto syväjäähän jääneen Head Firstin debyyttialbumin julkaisusta sai musadiggarit innostumaan, ja heitä onkin hemmoteltu kevään aikana kolmen singlen voimin. Huhtikuussa julkaistu Stars Of Life aloitti rumban, jota Sand Castles ja Alive jatkoivat.

30 vuotta sivussa ollut Head First jäi hyvin nousujohteisesta urastaan huolimatta sivuun, kun Waltari sai kansainvälisen levytyssopimuksen Saksasta, ja Kärtsyn kaikki aika meni siihen. Kovana livebändinä tunnettu Head First ei koskaan ehtinyt studioon, mutta nyt, kolme vuosikymmentä myöhemmin aika oli viimeinkin kypsä bändin nimeä kantavan esikoisalbumin julkaisemiseen.

Vanhat kappaleet palautettiin mieleen livetallenteiden ja ulkomuistin avulla. Studiossa kappaleet päivitettiin nykypäivään, ja massiivinen 15 kappaletta sisältävä levy on saatu kaikkien kuultaville. Vanha kokoonpano sai uutta verta suoniinsa, kun mukaan lähti Turisas-yhtyeen basisti Jesper Anastasiadis.

”Mahtava saada Head Firstin debyyttialbumi vihdoin ulos. Tätä on väännetty pieteetillä. Levyhän on täynnä toinen toistaan erilaisempia biisejä, jotka suodattuvat meidän laajan musadiggauksen läpi kuulostaen kuitenkin yhtenäiseltä kokonaisuudelta. Yhdistävänä genrenä toki meidän kaikkien palvoma 80–90-lukujen taitteen funk metal ja erilaiset alternativen alalajit kautta aikain. Voi sanoa, että tylsää hetkeä ei levyn kanssa tule! Tän päivän musamaailmassa voi havaita vähitellen nousevan arvostuksen bändimusaa kohtaan, ja tällä levyllä soittamisen riemu ja kompleksisuus on hyvinkin helposti kuultavissa”, Anastasiadis kertoo.

Albumin julkaisun myötä yhtye innostui myös muistelemaan vanhoja aikoja sekä kertomaan lisää bändin muodostumisesta.

”Kärtsy oli kolmas laulajakandidaattimme. Jamittelimme muutamia riffejä, ja tämä uniikin näköinen olento ei jäänyt kuuntelemaan soittoamme, vaan alkoi ulvomaan, voihkimaan ja latelemaan jotain karmivia improvisoituja pätkiä kaikista oudoimpien sointukulkujemme päälle. Me loput katsoimme toisiamme hämmentyneinä ja peruimme loput koelaulut”, kitaristi ja pääasiallinen biisinkirjoittaja Jaani Marttila kertoo.

Metallia, hard rockia ja funkia yhdistelevä ja koko sopan jazzilla, industrialilla, soulilla ja kaikella oudolla avomielisesti maustava yhtye tajusi nopeasti, että he tulisivat tarvitsemaan todellisen taiturin rumpujen taakse. Vaikka kiinnostuneita rumpaleita oli tarjolla useita, rumpaliksi päätyi epätodennäköinen valinta.

”Meillä oli useita kandidaatteja. Paljon kokeneita ja lahjakkaita rumpaleita. Sitten paikalle saapui nöyrän oloinen teini, joka kuvaili itseään keskitason soittajaksi, joka ei ole ’niin kovin tarkka, mutta tykkää korostaa muita juttuja’. Sami tuli koesoittoon ja soitti kaikki etukäteen sovitut kappaleet, muttei vaikuttanut meitä introvertin olemuksensa vuoksi. Kuitenkin, juuri kun olimme lopettelemassa, päätimme jamitella yksinkertaista D-E-riffiä ihan siksi, että kaveri saisi esitellä taitonsa ja lyödä tiskiin parhaimmat fillinsä. Siinä vaiheessa kaveri löikin meidät kaikki ällikällä ja tiesimme, että olimme löytäneet rumpalimme”, Marttila kertoo.

Head Firstin livemeiningin voi käydä tarkastamassa 3.6. On The Rocksissa, kun yhtye esiintyy The Meänlandin kanssa. Liput tapahtumaan löydät täältä.

1. Larger Than Movies
2. Shine All The Time
3. Sand Castles
4. Stars Of Life
5. Never Understood A Word
6. Alive
7. Assembly
8. Freedom’s A Fake
9. Kick
10. New Adventure
11. Daddy Long Legs
12. Deaf Rap
13. Lot Of Me
14. Batman Gang Bang
15. Sleepwalk

Head First vuonna 2022 on:
Kärtsy Hatakka – laulu
Jaani Marttila – kitara
Jesper Anastasiadis – basso & taustalaulut
Sami Timonen – rummut

https://www.headfirst.fi/
https://www.facebook.com/theofficialheadfirst
https://www.instagram.com/head.first.ig/


Kuva: Jarkko Tiitinen
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.