Power metal -komeetta Metal De Facto lataa “Code Of The Samurai” -singlellään kovat odotukset 9. helmikuuta julkaistavalle uudelle albumille

Kuva: Riku Juutilainen
MAINOS:Tiedote 25.11.2023

Yksi power metalin vahvimmista sanansaattajista, Metal De Facto, keräsi vuonna 2019 julkaistulla “Imperium Romanum” -albumillaan ylistäviä arvioita ympäri maailman, ja sama meno jatkuu myös 9. helmikuuta julkaistavalla “Land Of The Rising Sun Part I” -levyllä. Japanin historiallisiin tapahtumiin pohjaava albumikokonaisuus on jaettu kahteen osaan, joista osa kaksi julkaistaan siis myöhemmin.

Nyt tulevasta on saatu ennakkovaroitusta “Code Of The Samurai” -singlen jytistessä kaikissa suoratoistopalveluissa.

Spotify: https://open.spotify.com/album/70PCN1kSdyGPauwXz5ANnD

Esa Orjatsalon (ex Dreamtale), Mikko Salovaaran (Kiuas), Sami Hinkan (Ensiferum, ssSHhh), Benji Klint-Connellyn (Everfrost) ja Atte Marttisen (ex Kivimetsän Druidi) muodostama viisikko täydentyi viime vuonna uudella laulajalla espanjalaisen Aitor Arrastian astuttua yhtyeen keulille.Nyt julkaistu single on samalla ensimmäinen julkaisu uudella kokoonpanolla.

“Code Of The Samurai oli yksi ensimmäisistä biiseistä, joita sävellettiin uudelle albumille, joten se tuntui myös hyvältä valinnalta ensimmäiseksi singleksi. Sitä on soitettu jo livenä, ja se, että  jengi on nostanut nyrkkkinsä ilmaan kertosäkeessä, lupailee tästä hyvää livebiisiä tulevaisuuden keikoille”, Sami Hinkka sanoo ja jatkaa: “Ja mikäpä voisikaan olla parempi startti kahden albumin mittaiselle matkalle loisteliaaseen historiaan ja japanilaiseen kulttuuriin kuin ratsastus taisteluun kunniakkaan samurain matkassa?”

 

1. Code Of The Samurai

Metal De Facton liveura alkoi upeasti vuonna 2020 yhtyeen esiinnyttyä täydelle On The Rocksille, ja yhtye suuntaa taas keikoille ensi keväänä. Ensimmäiset keikat Suomessa on nyt julkaistu, ja bändi nähdään levyn julkaisupäivänä 9. helmikuuta Tampereen Yo-talolla ja seuraavana päivänä Helsingissä On The Rocksissa. Kummankin illan lämmittelijänä toimii Dreamtale, Helsingissä on lisäksi mukana Everfrost.

Metal De Facto livenä:
9.2.2024 Yo-talo, Tampere Ennakkoliput
10.2.2024 On The Rocks, Helsinki Ennakkoliput

Land of the Rising Sun part 1 -albumin tulevat kappaleet ovat:
1. Rise Amaterasu
2. Code of the Samurai
3. Heavier Than a Mountain
4. Slave to the Power
5. Divine Wind
6. Tame the Steel
7. Superstars
8. 47 Ronin

https://www.facebook.com/metaldefacto/
https://www.instagram.com/metaldefacto/
https://metaldefacto.bandcamp.com/merch


Kuva: Riku Juutilainen
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.