MAINOS:Sinfonista pop metallia soittava Maailman Äänet vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: Maailman Äänet
Yhtyeen genre: Sinfoninen pop-metalli, joka on sopiva yhdistelmä mm. pop-rockia-, power-metallia ja melodista metallia.
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Eveliina Pyhtilä & Miikka Keskitalo
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Pohjois-Pohjanmaalta Oulusta ja perustettu alunperin vuonna 2017
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Ensiaskeleet yhtyeessä tapahtuivat, kun Miikka Keskitalo ja Eveliina Pyhtilä opiskelivat
Pop-Jazz -konservatoriossa Torniossa lauluntekijän ammattitutkintoa vuonna 2016-2017.
He tekivät siellä yhteistyössä kaksi biisiä, jotka päätyivät lopulta myös Maailman Äänet -yhtyeen debyyttialbumille.
Miikalla ja Eveliinalla oli molemmilla valmiiksi pöytälaatikossa biisejä,
joista syntyi pääosin debyyttialbumin biisit, joita yhtye lähti toteuttamaan.
Ammattitutkinnon jälkeen he olivat yhteydessä silloin tällöin, koska asuivat eri paikkakunnilla ja molemmilla oli elämässä muita kiireitä. Miikka opiskeli Helsingin Pop-Jazz -konservatoriolla studiotekniikkaa vuosina 2019-2021, mikä vei myös aikaa tältä projektilta. Eveliina asui tuolloin jo Oulussa. Etäyhteydellä he suunnittelivat kuitenkin hiukan biisejä eteenpäin ja miettivät, koska molemmilla olisi aikaa paneutua kunnolla yhtyeen biisien tekoon. Debyyttialbumin äänitykset alkoivat lopulta loppuvuodesta 2021 Torniossa,
jolloin Miikka äänitti kitarat ja bassot. Samoihin aikoihin Miikka alkoi tekemään lopullisia rumpuja, orkestraatioita ja kosketinosuuksia.
Aikaa kului tässä välissä vielä tovin, kunnes lopulta oli vuorossa lauluäänitykset, jotka starttasivat vuoden 2023 alkupuolella, jolloin Miikka ja Eveliina asuivat jo kummatkin Oulussa.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Yhtyeen tavoitteena on jatkaa kappaleiden tekemistä ja julkaista lisää musiikkia tulevaisuudessakin. Seuraavan kahden levyn biisit on jo käytännössä sävelletty, sanoitettu ja pääosin jo sovitettu.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Eveliina sanoittaa omiin, ja useimmiten myös Miikan melodioihin sanat sekä säveltää pohjademot joko pianolla tai kitaralla. Pohjademoista Miikka alkaa rakentamaan sovitusta koko bändille ja biisistä riippuen myös orkestraatioita. Miikka säveltää ja sovittaa omia biisejään, mutta demotus tapahtuu käytännössä nuotinnusohjelmalla ja DAW-työasemissa, jolloin jokaiselle soittimelle tehdään omat roolit yksityiskohtaisesti. Miikka sanoittaa myös, mutta Miikan tekstejä ja melodioita he sovittavat usein yhdessä sopivammaksi vielä vokaaliosuuksien demolauluja äänitettäessä. Laulumelodioiden äänitysvaiheessa Eveliina usein ideoi etenkin stemmoja eli taustalauluja ikään kuin hetken huumassa. Kaikki instrumentit pääosin hoitaa Miikka, mutta Eveliina biisistä riippuen voi soittaa pianoa.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Valitettavasti tällä hetkellä toimimme vain levyttävänä yhtyeenä.
Uusimman levynne nimi: Debyyttialbumimme kantaa nimeä: “Kaksi sutta” (3.4.2024)

Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: “Kaksi sutta” -nimeä kantava debyyttialbumi sisältää 12 kappaletta, albumin kokonaiskeston ollessa 56 minuuttia.
Kappaleiden sanoitusten teemat kumpuavat eri aihepiireistä, kuten rakkaustarinoista, elämän lyhyydestä ja sen arvostamisesta, luonnosta ja fantasia-aiheista. “Kaksi sutta” nimenä pohjautuu vanhaan intiaanien tarinaan, josta on ammennettu albumin nimikkokappaleen lyriikat, ja samalla se kiteyttää yhteen albumin muidenkin kappaleiden tematiikkaa.
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: “Tarina elämästä”, koska jos kappaleen lyriikat kiteyttäisi motoksi, niin se olisi “Vaikeuksien kautta voittoon”.
“Lapselleni”, sillä siinä on suoranaisesti uuden elämän ihmeen vastaanottamisen riemua, samalla kuitenkin tiedostaen kuinka kaikki täällä Maan päällä on vain lainaa.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Oikeastaan monipuolinen musiikki genrestä riippumatta.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Kuunnelkaa debyyttilevy, seuratkaa meitä somessa ja antakaa palautetta!
Linkit yhtyeen somekanaville: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093270817137
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/27OOL7E0bkJ5X0ydneFbXM?si=B0Vwk6upRaeOCFceMWxlbA

 

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.