MAINOS:Oulusta tuleva melodista death metallia soittava Slow Fall vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: Slow Fall
Yhtyeen genre: Melodinen death metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Markus Taipale – laulu
Markku Kerosalo – basso
Juho Viinikanoja – kitara
Heikki Kakko- kitara
Lasse Launimaa- koskettimet
Janne Lukki – rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Oulu
Yhtyeenne esikuvat: Suurimmista esikuvista puhuttaessa täytynee mainita mm. Opeth, Swallow the Sun, Sentenced sekä koko 90-luvun melodinen death metal- skene. Musiikillisia vaikutteita tulee paljon myös metallimusiikin ulkopuolelta ja kun kaikki sävelletty musiikki puristetaan niin kutsutun “SF-mankelin” läpi, kaikki Slow Fallille kirjoitettu musiikki kuulostaa loppujen lopuksi vain ja ainoastaan Slow Fallilta.
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Basistimme Markku Kerosalo perusti Slow Fallin vuonna 2016. Bändin ensimmäinen kokoonpano muovautui vuoden 2017 aikana ja ensimmäinen EP The First Ones to Fall julkaistiin samana vuonna. Ensimmäinen täyspitkä albumimme Beneath the Endless Rains julkaistiin vuonna 2020. Levy esitteli ensimmäistä kertaa laulajamme Markus Taipaleen ja kitaristimme Heikki Kakon bändin kokoonpanossa. Toinen täyspitkä albumimme Obsidian Waves julkaistiin kesäkuussa 2023, jolloin bändiin liittyivät virallisiksi jäseniksi kosketinsoittaja Lasse Launimaa sekä rumpali Janne Lukki. Obsidian Wavesin julkaisua edelsi levytys-sopimus saksalaisen Out Of Line Musicin kanssa. Obsidian Wavesin julkaisun jälkeen bändin ura on jatkunut tasaisen nousujohdanteisena ja tänä vuonna bändi suuntaakin ensimmäiselle Euroopan kiertueelleen ja soittaa tulevana kesänä mm. Ranskan Motocultor- sekä Saksan Summer Breeze- festareilla.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Slow Fallin tavoitteet ovat yksinomaan musiikillisia: haluamme julkaista albumeita, joiden takana voimme seistä ylpeinä ja tehdä sellaista musiikkia, minkä koemme omaksemme. Tällä hetkellä yksi suurimpia tavoitteitamme on päästä soittamaan enemmän livenä ja hioa bändistämme timanttinen livejyrä!
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Suurin osa Slow Fallin musiikista tulee basistimme Markun sekä kitaristimme Juhon kynistä. Juho on vastannut tähän mennessä myös suurimmasta osasta bändin sanoituksia. Obsidian Waves- levyllä kuultiin ensimmäistä kertaa myös laulajamme Markuksen ja kitaristimme Heikin sävellyksiä ja tätä nykyä sävellyksiä, sanoituksia sekä sovitusideoita tulee koko yhtyeeltä. Slow Fall on aina ollut ahkera kokoonpano uuden musiikin säveltämisen suhteen ja uusia biisejä työstetään jatkuvasti koko bändin voimin. Kun lupaavia biisejä on kasassa tarpeeksi, mietimme millaisen toimivan kokonaisuuden niistä saisi aikaiseksi ja teemme niistä uuden albumin; mutkatonta ja helppoa!
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Yleisöltä saadun palautteen perusteella olemme livenä energinen ja vangitseva bändi, josta huokuu aito intohimo musiikkia kohtaan. Keikoillamme soittajat todellakin pistävät parastaan ja jokaiseen keikkaan ladataan armoton määrä energiaa. Vaikka soitammekin raskasta ja ajoittain hyvinkin melankolista musiikkia, emme siltikään peittele lavalla hymyjämme. Eli Slow Fallin keikalle kannattaa tulla nauttimaan hyvästä musiikista ja energisestä meiningistä, mutta itkeäkin toki saa!
Uusimman levynne nimi: Uusin julkaisumme on digitaalinen kahden biisin EP Vendetta, viimeisin täyspitkä albumi Obsidian Waves (2023)

Kansi: Pedro Bergamo
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Uusin EP:mme Vendetta syntyi puhtaasti tarpeesta julkaista jotain uutta musiikkia ennen bändimme ensimmäistä Euroopan kiertuetta. Nimibiisi on basistimme Markun käsialaa ja mies tekikin hartiavoimin töitä saattaakseen biisin maaliin. Vendetta onkin synkeän groovensa puolesta mitä ihanteellisin biisi livenä soitettavaksi ja odotammekin innolla, että pääsemme louhimaan kappaletta elävän yleisön edessä. Toinen EP:n kappaleista, eli Life Is a Losing Game on äänitetty jo edellislevy Obsidian Wavesin sessioissa, mutta se ei oman erikoisen luonteensa vuoksi sopinut levyn kokonaisuuteen. Kappaleessa päälauluvastuu on Ínkar- yhtyeen Elina Launimaalla ja hän todellakin herätti biisin eloon kauniilla tulkinnallaan.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Opethin kanssa voisi olla hieno kiertää, bändi soittaa kuitenkin ympäri maailmaa hienoissa keikkapaikoissa ja on ollut Slow Fallille myös suuri musiikillinen esikuva. Maailman kiertämistä voisi olla myös mukavaa harjoittaa kanssamme saman levy-yhtiön leivistä löytyvän Bloodred Hourglass- yhtyeen kanssa!
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Uusimman EP-levymme nimibiisi Vendetta kertoo varsin paljon bändin nykyisestä musiikillisesta suunnasta: raskautta ja tarttuvuutta on tullut mukaan rutkasti lisää ja bändin yhteinen groove on parantunut huomattavasti. Bändillämme on alusta asti ollut oma “linjattomasti linjaton” tyyli, eli emme ole alkaneet veistelemään biisejä niin sanotusti samasta puusta, vaan olemme rohkeasti etsineet biiseille omaa vahvaa identiteettiä ja laittaneet samalle levylle toisistaan hyvinkin paljon poikkeavia biisejä. Ymmärtääkseen kunnolla Slow Fallin musiikilliset ääripäät on kuulijan kuunneltava koko levy alusta loppuun. Toinen valinta voisi olla Obsidian Waves- levyltä löytyvä Melancholy & Witchcraft- biisi, jonka laulajamme Markus sävelsi. Biisi kertonee jo pelkästään nimensä puolesta, mitä tuleman pitää: tunnelma on raskas, haikea, kaunis sekä pahaenteinen. Slow Fallin musiikissa yhdistyvät metallimusiikin kaikki ääripäät yhdessä rumankauniissa paketissa.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Tällä hetkellä eniten kuuntelussa ovat olleet (tarkemmin erittelemättä bändin jäseniä nimeltä) seuraavanlaiset musiikilliset ulostulot: The Doors, Sentenced, Chick Corea, dungeon synth, Aarne Tenkanen, Mirella sekä aina muodissa oleva black metal. Slow Fallissa musiikkia kuunnellaan siis aika lailla “laidasta laitaan”.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Ottakaa bändimme kuunteluun ja tulkaa käymään keikoilla! Ja muistakaa: ei se siitä!
Linkit yhtyeen somekanaville: https://www.facebook.com/slowfallofficial/
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: https://www.youtube.com/watch?v=zOWPGBFob-Y
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/4wI8Ft8TbUPXruGiEtEtCg

 

Kuva: Kari Kerosalo

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.