Deathin ja Children of Bodomin jalanjäljissä kulkeva espoolainen deathia ja thrashia sekoitteleva Exigenced vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi? Exigenced
Yhtyeen genre? Death/thrash metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Lucas Nolan – kitara
Roni Levo – kitara
Topias Rinne – laulu
Elmeri Lähdemäki – basso
Jani Seppi – rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Espoo
Yhtyeenne esikuvat? Bändillämme on aika omaperäinen soundi, mutta suurimmat esikuvat ovat Death ja COB
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Vuonna 2019 perustimme kokoonpanon, jolla soitimme eri bändien kuten: Metallican, Rage against the machinen covereita. Vuoden 2021 alussa rumpalin vaihduttua päädyimme tekemään omaa musiikkia ja vähän raskaampaa sellaista. Etsimme samalla itsellemme örisijän ja uusi bändi nimeltään Exigenced sai alkunsa. Siitä lähtien olemme tehneet kovalla tahdilla biisejä ja olemme soittaneet keikkoja.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Tavoitteena olisi jossain vaiheessa tehdä tätä työkseen. Mikäs olisi parempaa kuin tienata elantonsa oman intohimon parissa?
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Bändin alkuaikoina kokoonnuimme jammailemaan kitaristien riffejä ja keksimme uusia osia biiseihin. Noh, usein se oli sitä että jammailimme sitten sitä samaa osaa todella kauan eikä homma edennyt joten nykyään kitaristimme tekevät keskenään biisit, opettavat ne muille ja muut jäsenet keksivät sitten omat osiot.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Keikoilla vedetään aina täysiä ja pidetään hauskaa: Päät heiluu, moshpitit pyörii ja meno on hyvä
Uusimman levynne nimi: Morals Forgotten
Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? EP käsittelee sotaa eri näkökulmista. Kappaleet kuten ”Collateral Damage” ja ”Desecration” ovat hyviä esimerkkejä siitä
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? Hypocrisyn tai Gojiran kanssa
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Ensimmäinen sinkkumme ”Razorblades” on hyvä näyttö bändimme energiasta ja räjähtävyydestä.
Tulevalta EP:ltä suosittelemme kappaletta ”Morals Forgotten” sillä siinä on hyvä groove ja kertsi on mieleenpainuva
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt? Hypocrisy ja Blood Incantation
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Tulkaa kaikki 23.7 järjestettävälle Konttifestille. Lisätiedot löytää @Konttifest nimiseltä käyttäjältä. Konttifesteillä esiintyy Suomen skenessä nousevia lupauksia kuten Cryptic Hatred, Connected, Azatoth, Gorekaust, Nocturnal Mortuary ja tietenkin me.
Linkki yhtyeen kotisivulle: linktr.ee/Exigenced
Linkki yhtyeen somekanavalle: https://www.instagram.com/exigenced/
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/1ALbop2ZxSAPnCDervZSi6?si=32d03adf8e2b4ca7

 

Kuva: Samuel Vataja

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.