Kevätuhri 2023 rock show kiertää Suomea toukokuussa

Tiedote 7.5.2023

Turkulaisten Hateful Chains, Grand Sorceress -ja helsinkiläisen The UFO Cult orkestereiden johtama Kevätuhri-kiertue starttaa Turun Utopiasta Helatorstain aattona keskiviikkona 17.5.

Kiertue tarjoilee yleisölle monipuolisen kattauksen 60-70 lukujen perinteitä kunnioittavaa stoner rockia, gootti tunnelmia ja psykedeelistä tunnelmointia. Bändit ovat keikkailleet useasti aiemminkin yhdessä.

Turun jälkeen karavaani vie rock shown Seinäjoen Rytmikorjaamoon, josta siirrytään Jyväskylän Ylä-Ruthiin ja lopulta Tampereen Varjobaariin.

“Tämä kolmen bändin kattaus on todettu toimivaksi jo moneen kertaan aiemmin, joten lähdetään nyt tarjoamaan bändejä entistä laajemmalle yleisölle. On mukavaa lähteä tienpäälle sellaisen porukan kanssa, jonka suorituskykyyn voi luottaa 100% varmuudella” Grand Sorceressin Jussi Heikkinen kertoo.

Turkulainen Hateful Chains esiintyy kiertueella kaikkina neljänä iltana. Hateful Chains on sekoittaa oman tinkimättömän omantyyliseensä Gothic Rockiin Indien ja Metallin vivahteita. Vuonna 2016 perustettu bändi julkaisi ensimmäisen levynsä 2021 ja työstää parhaillaan seuraavaa.

“Tosi hienoa, että saatiin tällainen kiertue järjestettyä, ja päästään levyn teon keskellä testaamaan uusia tuotoksia ihan livenä. GSn ja UFOjen kanssa ollaan musiikillisesti ehkä juuri sopivan erilaisia keskenämme, se tekee tästä myös mielenkiintoista. Toki yhteisiäkin elementtejä löytyy” Hateful Chainsin laulaja Flora kertoo.

Helsinkiläinen The UFO Cult on tuonut musiikkiinsa vaikutteita proge- ja stonerrockin genreistä ja 60-luvun psykedeelisestä aallosta. Bändi esiintyy kiertueella kolmena ensimmäisenä iltana ja Tampereella bändin korvaa Eurooppaakin kiertänyt stonerjyrä Craneium ja Tamperelainen Giant Mammoth.

“Tavallaan harmi, että ei saatu soittaa koko kiertuetta Ufojen kanssa, mutta Craneium ja Giant Mammoth paikkaavat heitä loistavasti, joten saadaan Tampereelle loistava show.” Jussi Heikkinen kertoo.

Lähde: West Coast Empire

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.