Kotimainen metallia, noisea ja punkia sekoitteleva Katkos vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu yhtyeeseen alla.

Bändin nimi: KATKOS
Yhtyeen genre: Metal/noise/punk
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Matteus Lahtinen (voc&bass)
Tommi Siniranta (voc&gtr)
Sami Riitasointu (drms)
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Suomen Turusta
Yhtyeenne esikuvat: Venom, Kane Roberts, Carnivore, Voivod, WASP, Mutoid Man, Radiopuhelimet
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Aiemmat bändit hajosivat tai olivat määrittelemättömällä tauolla. Ajateltiin pistää bändi kasaan, jolla on lyhyet ja yksinkertaiset biisit “no bullshit”-mentaliteetilla, jotka heijastelevat keski-ikäisen elämää kaikessa liejussaan. “Hienhaju ja lisääntynyt virtsaamisen tarve” pitkälti kuvaakin sitä olotilaa, joka ollaan luotu.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Tavoitteena on vetää kovia keikkoja ja julkaista biisejä säännöllisesti. Meitähän ei sinällään kiinnosta levymyynti tai raha, mutta keikat ovat homman suola. Biisejä äänitetään tasaisen tappavaan tahtiin ja osa läpäisee seulan ja osa ei. Meillä on kaikki langat omissa käsissä ja tullaan äänittämään ja miksaamaan kaikki itse.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Kun on power trio, ei tarvitse työnjakoa juuri ihmetellä. Jokainen tuo panoksena biiseihin, eikä niistä juuri väitellä. Ei tässä bändissä kukaan neuvo, että soittele noin tai noin. Eniten väittelyä tulee lauluosuuksista, kun niitä koitetaan aina suistaa toiselle. Kilsoja on kuitenkin siinä määrin jokaisella takana, ettei kukaan vedä mitään bossanovaa siihen, kun muut louhii menemään. Kuitenkin jokainen vetää juuri sitä, mitä tahtoo ja se on siinä.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Suomalaiseen tapaan ei voi itseä kehua, mutta ulkopuoliset ovat ovat kehuneet primitiivisen raa’aksi ja samalla äärimmäisen tiukaksi. Ja toki myös helvetin hyväksi, mutta ne on kavereita ne. Mehän vedetään triona, jolloin jokainen soitin on livenäkin kunnolla esillä. Aggressiivisen musiikin etuna on, että meininki välittyy myös yleisöön. Myös soittotyylit voivat olla tietylle osalle yleisöä tietynlainen gimmick, kun soittimia paiskotaan vähintäänkin rajulla otteella epäsovinnaisilla soundeilla.
Uusimman levynne nimi: Uutta levyähän meillä ei ole – eikä varmaan tule – mutta uusin single “Vaihtovirta” kannattaa pistää kuunteluun. Tavoitteena on julkaista muutenkin kuukauden tai parin välein uusia kappaleita, joten kohti bandcampia vaan.
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: “Vaihtovirta” on keski-ikäisen ja keskivartalolihavan miehen baarin nurkkapöydän filosofiaa. Tässä maailmassa, jossa mielipiteet ja ihmiset sen myötä polarisoituvat omiin poteroihinsa, olisi hyvä ymmärtää, että lähtökohdat eri ihmisten mielipiteille voivat olla hyvinkin erilaisia ja nurkkaan ajettuina toimimme kuin mikä tahansa eläin – emmekä me lopulta ole kovinkaan erilaisia, vaikka niin kovasti haluamme itsemme sellaisina esittää. Olemme väkivaltaisia eläimiä, joita ei mikään yhdistä niin hyvin, kuin yhteinen vihollinen. Väkivalta on aina jokaisen ihmisen takaraivossa ja sitä primitiivistä voimaa kannattaa vaalia, mutta myös pelätä.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Kukaan bändistä ei jaksa lähteä kiertämään maailmaa, eikä edes Suomea. Me ollaan vanhoja ja kärsitään eriasteisista  ongelmista. Mutta jos mentäisiin kolmekymmentä vuotta taaksepäin, niin varmasti mikä tahansa hedonistinen ja apokalyptinen seikkailu Guns’n’Rosesin kanssa kelpaisi. Ehkä vieläkin voitaisiin,  jos ehdoista sovitaan. Joten soittoa vain meille, jos tämän viestin huomaat, Axl.
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Uusin biisi “Vaihtovirta” on tietenkin paras, vaikka parit kuuntelijat ovatkin haukkuneet sitä liian mainstream-paskaksi. Mutta nekin on kavereita ne. Siihen nähden suosittelen myös “Petoksen tie”-kappaletta, joka oli bändin ensimmäinen biisi ja ehkä se rajuin muoto bändistä. Loput biisit tipahtelevat näiden kahden väliin, joten niistä saa melko hyvän kuvan, mistä pojat pissii. Poikkeuksena sääntöön tulee olemaan kuitenkin seuraava single, jossa onkin sitten jopa puhdasta falsettilaulua. Eli sitä radiosoittoa odotellessa. Varmasti ymmärrätte, että lainat pitää meidänkin jollain maksaa.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt: Vaikea kyssäri, mutta listataan tähän tämän hetken suosikit: Babylon Whores, Cannibal Accident, Kane Roberts, Krypta, Grasshammer Deluxe, Primordial, Voidship, Townes Van Zandt, Kovaa Rasvaa, Green King, Misericorde, Miseria Ultima ja Besra.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Tullaan mieluusti kaikenlaisille keikoille, heittäkää viestiä vaikka Instagramin kautta. Facebook-tiliä ei ole, eikä tule, joten sitä kautta tykkääminen ja viestittely on tyhjä arpa. Voitte toki tehdä meistä feikkisivun Facebookiin. Sitä arvostaisimme.Huomatkaa, että ollaan aallonharjalla ja uunituoreesta videosta on tehty jopa ihan mobiilikäyttöön tehty versio.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Keep the scene alive. Internet on täynnä valitusta ja paskaa täynnä olevia sivustoja, mutta Metalliluola ei ole yksi niistä. Joten “like and subscribe” vai miten tubettajat sanovatkaan. KATKOS kiittää ja kuittaa. Nähdään keikoilla.
Linkki yhtyeen kotisivulle: https://www.instagram.com/katkos_kills/
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://katkos.bandcamp.com/

 

Kuva: Elsa Wellamo/ElsaPRKL

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.