Makrofagi-yhtye seikkailee videosinglellään post-apokalyptisissä tunnelmissa

Kuva: Ville Kotka
MAINOS:Tiedote 12.4.2024

Rautalampilainen kauhuprogeyhtye Makrofagi julkaisee 24. toukokuuta kolmannen kokopitkän albuminsa Kallohonka Vol 1. Nyt albumilta on irroitettu videosingleksi levyn avaava Karhun kallo -kappale, joka luo katsauksen tulevan julkaisun maailmaan soramonttuineen kaikkineen.

Yhtyeen vokalisti Anttu Röntynen kuvailee tulevan albumin tematiikkaa seuraavasti: “Katsottiin humalassa pinoittain italialaisia laatuleffoja 1980-luvulta ja todettiin, että tässä ovat ne mausteet jotka Makrofagi-yhtyeestä ovat puuttuneet. Jos italialaiset osasivat aikoinaan tehdä tämmöistä ötkettä niin eikö me perhana 2020-luvulla osata tehdä sama mutta vielä paremmin!”, ja jatkaa:

“Kappaleessa matkataan ydintuhon jälkeiseen Pohjolaan, jossa Hirvi- ja Karhukultti käyvät alituista heimosotaa keskenään yliluonnollisen mutanttikallon haltijuudesta. Biisillä kumarretaan paljolti klassisen hevimetallin suuntaan, mutta progevenkoilua ei ole tyystin unhoitettu ja loppuosio saattaa vetää jalat alta soittajiltakin.”

Kallohonka Vol 1. -biisilista:
1. Karhun kallo
2. Noita
3. Aavikkohortonomi
4. Profetia
5. Kiljuvan Karhun Ritarikunta
6. Kallohonka

Edellisellä Musta Ovi -albumillaan Savon kauhuprogen kuninkaat matkasivat avaruuteen, mutta nyt pakokapselit ovat laskeutuneet post-apokalyptiselle aavikolle. Kyseessä on muurahaispesä, johon harva kotimainen rock-yhtye on onnistuneesti sohaissut. Makrofagi onkin laittanut japanilaisvalmisteiseen 80-luvun automobiiliinsa neljännen vaihteen silmään, kiihdyttäen karavaaninsa soramontulla laittomiin nopeuksiin.

Toukokuun lopulla julkaistava levy on ensimmäinen osa kolmen albumin kokonaisuutta, jossa määritellään mutantointuneen karhun, kahden heimon ja koko jäljellä olevan maailman kohtalo. Heitä siis nahkahousut jalkaan ja ota kulaus Lasol-pullostasi, sillä kyyti on kuumaa ja pakarat hikisiä.

 

Kokoonpano:

  • Anttu Röntynen – laulu & huuliharppu
  • Aku Korhonen – kitarat
  • Jyri Luostarinen – basso, taustalaulu & monologi
  • Niilo Koslonen – urut & syntetisaattorit
  • Kalle Sedergren – rummut

 

Diskografia:

Musta Ovi (2022)
Makrofagi (2018)
Ne ovat aina liian lähellä -EP (2014)
Katujen lapset -EP (2013)
Kummitusjuna -EP (2012)
Babylon -EP (2011)

 

Linkit:

Lähde: Vastus Promotions