Iron Maiden -faninäyttely Akateemiseen Kirjakauppaan Helsinkiin

MAINOS:


Tiedote 16.11.2022

Loviisan kaupunginkirjastossa elokuussa nähty Beast Feast ry:n kokoama ”Infinite Dreams” -valokuvanäyttely on nähtävissä Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa marraskuun loppuun asti. Näyttely avautuu keskiviikkona 16.11.

Brittiläinen Iron Maiden on eittämättä yksi tämän hetken suosituimmista raskaamman musiikin yhtyeistä. Menneiden vuosien aikana bändi on ollut tuttu näky myös kotimaamme keikkalavoilla eikä ensi vuosi tule tekemään poikkeusta. Ei siis ole ihme, että vuonna 1975 perustetun yhtyeen ympärille on muodostunut vankka fanikunta, joka kiertää bändin perässä keikkapaikalta toiselle ja maasta toiseen.

Vuoden 2021 lopulla Kotkaan perustettiin faniyhdistys nimeltään Beast Feast ry. Yhdistyksen pääasiallisena tavoitteena on pitää Iron Maidenin lippua korkealla.  Beast Feast ry oli mukana jo keväällä kirjakustantaja Docendon kautta julkaistussa Steve “Loopy” Newhousen kirjoittamassa Roudari -kirjassa sekä järjesti Vantaan Korsossa Rock Bear ravintolassa Beast Feast Fan Expo nimeä kantaneen fanitapahtuman. Fan expossa esiintymässä olivat Iron Maidenin debyyttilevyn kitaristi Dennis StrattonBruce Dickinsonin soolobändin Skunkworksin basisti Chris Dale sekä kirjailija Steve “Loopy” Newhouse.

Roudari -kirja läpikäy Iron Maidenin roudarin ja alkuperäisen ns. Killer Krew jäsenen Steve “Loopy” Newhousen tarinaa yhtyeen matkassa aina demovuosista alkaen. Jo ennen ensimmäisen levyn nauhoituksia yhtye oli kasannut ympärilleen kavereistaan muodostuneen roudariryhmä Killer Krew’n. Kirjassa Steve ”Loopy” Newhouse muistelee vuosien 1978 – 1984 välistä aikaa ensimmäisestä The Ruskin Armsin keikasta aina Powerslave -levyn äänityksiin asti. Loopyn sanoin kirja perustuu niin hänen huonoon muistiinsa kuin tuoreeltaan kirjoitettuihin päiväkirjamerkintöihin. Kirjaa on saatavilla näyttelyn yhteydessä Akateemisesta Kirjakaupasta.

Helsingin Akateemisen Kirjakaupan ”Infinite Dreams” -näyttely avautuu keskiviikkona 16.11 ja on nähtävissä aina lauantaihin 26.11 asti.

Lähde: Beast Feast ry

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.