Seinän kautta häkkivarastoon – suomipunkbändi Luutarhatontut julkaisi ensimmäiset kappaleensa

Promokuva: Viivi Honkimaa

Tiedote 17.3.2023

Luutarhatontut on punk rock -bändi Kouvolan harmaudesta ja Tampereen valosta! Hautausmaan kovaäänisimpien hiippalakkien sanoitukset pureutuvat suomalaisuuden synkkään puoleen tietämättä itkeäkö vai nauraa. Tätä kaikkea tukee soundi, jossa yhdistetään punkin parhaat puolet helposti lähestyttävään metallimaiseen ilmaisuun.

“Olemme  aiemmin veivanneet melodista metallia punkkimaisin maustein. Nyt olemme kääntäneet asiat ympäri,” kertoo bändin laulaja Sanna Vaasheimo. “Porukkamme on pysynyt kasassa eri projekteissa yli kymmenen vuotta, joten musasta paistaa läpi yhteen hiileen puhaltaminen, tunteenpalo ja vinksahtanut huumori” hän jatkaa.

Luutarhatonttujen kaksi esikoissingleä kantavat nimiä “Aja seinään!” ja “Häkkivaraston Harri”. Kappaleista saa kiinnostavan läpileikkauksen siihen, mistä Luutarhatontuissa on oikein kyse. Molemmissa kappaleissa tarkastellaan yksilön tarinan kautta suurempaa yhteiskunnallista epäkohtaa.

Tonttujen biisiverstaassa on täysi tohina päällä, joten seuraavia kappaleita ei tarvitse odotella kauaa. “Meillä on paljon materiaalia työn alla ja uutta musiikkia saadaan julkaistu nopeammin kuin arvaattekaan,” Vaasheimo valottaa.

Kuuntele:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7MqS2C5TYk5x7eUloxhxAj?si=3od0_krKS7yS884Zqr1l0A
Youtube:
https://www.youtube.com/@luutarhatontut

Soundcloud:
https://soundcloud.com/luutarhatontut

Luutarhatontut:

  • Joonas Honkimaa – Kitara
  • Tuomo Kuivalainen – Basso/Laulu
  • Joonas Lantta – Rummut/Laulu
  • Sanna Vaasheimo – Laulu

 

Sosiaalinen media:

https://www.instagram.com/luutarhatontut/
https://www.facebook.com/Luutarhatontut

 


Lähde: Luutarhatontut
Promokuva: Viivi Honkimaa

 

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.