Dead by April julkaisi uuden singlen “Dreamlike”

Kuva: Ossi Neijonen

Tiedote 7.4.2023

Dead by April valmistautuu viidennen albuminsa julkaisuun. Ruotsalaisbändin single Dreamlike ilmestyi 7.4.2023. Samanniminen albumi on ulkona 5. toukokuuta 2023.

Suomessa useasti menestyksekkäästi vieraillut ruotsalainen metalcore-bändi Dead by April on valmiina viidennen albuminsa julkaisuun. Helmikuussa julkaistu single Wasteland saa nyt jatkoa, kun pitkäperjantain helmenä ilmestyy raita Dreamlike.

Dreamlike on kuvaava osoitus Dead by Aprilin hyperaktiivisesta nykyiskusta, joka kypsyi raastavan korona-ajan kuluessa.

– Dreamlike on biisi omien pelkojen voittamisesta; kuinka pahojen asioiden kohtaaminen on aina keino päästä niistä eroon. Prosessi on hyvin pelottava, mutta kun siihen uskaltaa ryhtyä, palkinto odottaa lopussa, yhtyeen biisintekijä, tuottaja ja kitaristi Pontus Hjelm maalailee.

Hjelm synnytti studiossaan kymmeniä biisejä, joista bändi koosti uransa täyteläisimmän albumikokonaisuuden. Levyä onkin odotettu: edellisestä, Worlds Collide -albumista on aikaa jo kuusi vuotta. Dead by Aprilin viides, Dreamlike-niminen pitkäsoitto on saatavilla perjantaina 5. toukokuuta 2023.

– Albumi on samanaikaisesti paluu Dead by Aprilin soundin juurille vuoteen 2009 ja osoitus yhtyeen halusta kehittyä kaikilla osa-alueilla. Olemme työskennelleet todella pitkään ja tarkasti Dreamlike-albumin kanssa ja voimme luvata, ettet tule pettymään siihen, Pontus Hjelm toteaa.

Kerran kesällä 2023 Tampereella, kiertue alkuvuodesta 2024

Dead by April soittaa vuoden 2023 ainoan Suomen-keikkansa Tampereen Tuhdimmat Tahdit -festareilla 16. kesäkuuta. Laaja kiertue maassamme on kuitenkin suunnitteilla alkuvuodeksi 2024, jolloin ruotsalainen moderni metalcore tulee saavuttamaan Suomen keikkalavat hyvinkin laajasti.

 

www.facebook.com/deadbyapril

Lähde: Nem Agency Oy
Kuva: Ossi Neijonen

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.