Raskasta riffittelyä, ritareita ja taikasieniä – Thermaten videojulkaisu ennakoi tulevaa albumia

Kuva: Marc Sabat
MAINOS:Tiedote 28.3.2024

Kuopiolainen vuonna 2012 perustettu fuzz rock -yhtye Thermate on julkaissut uuden kappaleen Buzzkill, joka on saanut kylkeensä myös psykedeelisen karaokevideon. Kappale sulattaa yhteen menneen ajan kevyemmän rockpoljennon ja trumpettilahkeita lepattavan raskaan riffittelyn, esitellen samalla yhtyeen uuden rytmiryhmän.

 

 

Bändin edellinen teos on vuodelta 2019, jolloin he julkaisivat esikoisalbuminsa italialaisen Argonauta Recordsin kautta. Tämän jälkeen kokoonpano on kokenut muutoksia ja pitkää julkaisutaukoa selittääkin osaltaan uusien jäsenten sisäänajo bändiin. Uutta musiikkia on kuitenkin työstetty jo hyvä tovi ja yhtyeen toinen kokopitkä tulee näkemään päivänvalon ensi vuoden puolella.

 

 

“Biisi kulkee kuin avoauto jossain 70-lukulaisen grooven täyttämillä valtateillä, niin että kaljuimmallakin ukolla alkaa tukka hulmuta. Lopussa hidastetaan vauhtia ja otetaan täyskäännös 90-luvulle, kohti ihanan raskaita stoner-riffejä. Eri tyylejä häpeilemättä yhdistelevä biisi antaa hienon esimaistiaisen myös tulevan materiaalin monipuolisuudesta”, kertoo yhtyeen kitaristi Mikko Väätäinen.

 

 

Laulaja Arthur Thure jatkaa: ”Läpi ihmiskunnan historian, paha ja hyvä ovat kohdanneet. Tyrannit ovat nousseet valtaan, mutta aina on löytynyt jokin vastavoima, joka antaa mahdollisuuden hyvän voitolle. Kappaleen sanoitukset patistavat asettumaan epäoikeudenmukaisuutta vastaan, kaikkialla ja aina.”

 

 

 

Singlen kansitaide: Maciej Kamuda
Layout: Juuso Honkanen

Kokoonpano:

  • Arthur Thure – laulu
  • Mikko Väätäinen – kitara
  • Juuso Honkanen – kitara
  • Perttu Moilanen – basso
  • Sami Taskinen – rummut

 

Diskografia:
Redshift City (Argonauta Records, 2019)
Black Desert Highway EP (2017)

Off to Hades EP (2016)

Linkit:
Lähde: Vastus Promotions