Finnish Death Metal Maniacs julkistaa ensimmäiset kiinnityksensä vuodelle 2025

MAINOS:Tiedote 6.6.2024

Tasan vuosi ennen Finnish Death Metal Maniacsin kuudetta tulemista on sopiva aika julkistaa tapahtuman ensimmäiset bändit. Aiemmin Porissa (2015, 2017) ja Vantaan Korsossa (2021–2023) järjestetty tapahtuma siirtyy kymmenvuotisjuhlansa myötä Espoon Otaniemeen ja palaa baariympäristöstä ei-kaupallisiin tiloihin.

Välillä on mentävä Pohjanlahden tuolle puolen kalaan, muttei Sunlight-humpan tai kivojen melodioiden perässä… ETERNAL DARKNESS ja MOONDARK sen sijaan oksentavat lisää juuri sellaista sairaalloisen raskasta death-doomia, josta pikemminkin vanha suomalainen death metal tunnetaan. Molemmat 90-luvun alun ruotsalaisbändit ovat käyneet kerran aiemmin FDMM:ssä ja tulevat ensi vuonna takaisin uuden materiaalin kera.

Kotimaista klassista murskausta edustaa RIPPIKOULU, jota ilman Finnish Death Metal Maniacsia on hankala kuvitellakaan. Valkeakoskelaisten musta seremonia on tänäkin päivänä kehon riivaava ja tajuntaa järisyttävä kokemus.

Riihimäen THROMDARR kuuluu 90-luvun vähemmän tunnettuun osastoon, mutta bändi on todistanut viime vuosien keikoillaan olevansa harvinaisen elinvoimainen tapaus. Thromdarrin biiseissä kuuluu niin black, death kuin heavy metal – melodioita unohtamatta, raivoa säästämättä.

OLARI DEATH METAL. Kun kerran Espoossa ollaan, on LIE IN RUINS välttämätön lisä kattaukseen. Jo 90-luvun alussa ensiaskeleensa ottanut kokoonpano on vuosien myötä kasvanut omaksi epäsikiökseen, jonka lonkerot ulottuvat syvälle kuiluun.

Julkistusten ensimmäisen satsin kruunaa GALVANIZER, joka nussi kallot puhki jo ensimmäisessä Finnish Death Metal Maniacsissa 2015, vaikka kyseessä oli vasta nuorten miesten toinen keikka ikinä! Nyttemmin kokemusta on kertynyt runsain mitoin ulkomaita myöten, joten vuosikymmen myöhemmin nelikolta sopinee odottaa maailmanluokan deathgrind-rankaisua.

Tapahtuma tullaan järjestämään Servin mökissä, jonka kapasiteetti rajoittuu 300 kävijään.

Metal Warning esittää:

Finnish Death Metal Maniacs 666 – 10. juhlavuosi

Otaniemi, Espoo

6.–7.6.2025

Keikkapaikka: Servin mökki (Aalto-yliopiston metroasema)

Liput: TBA

Lähde: Finnish Death Metal Maniacs