The Aeon julkaisi uuden musiikkivideon

Kuva: Samet Porsuk

Tiedote 11.4.2023

Oululainen tummanpuhuvaa ja hypnoottista folkmusiikkia esittävä The Aeon julkaisi kiirastorstaina 6.4. “Witches’ Sabbath” -musiikkivideon. Kappale on poiminta yhtyeen tuoreimmalta albumilta “The Baphomet Dream”, joka ilmestyi viime syksynä italialaisen Black Widow Recordsin toimesta.

Video on kuvattu Oulussa loppusyksynä ja sen on ohjannut, kuvannut ja leikannut huomattavaa menestystä kotimaassaan ansainnut turkkilainen videoguru Samet Porsuk. Soolokitaristina kappaleella vierailee The Aeonissa aiemmin vaikuttanut ja nykyään mm. The Abbey -yhtyeestä tunnettu Jesse Heikkinen.

Esoteerisia tekstejä ja psykedeelis-progressiivista folkia yhdistävä The Aeon koottiin keväällä 2015 kokeneista oululaismuusikoista Oulun Ylioppilasteatterin “Suuri Peto!” -näytelmää varten, jonka jälkeen se päätti jatkaa uraansa omilla jaloillaan. Näytelmän kappaleista koostettu pitkäsoitto “Songs of the Great Beast” (Luova Records, 2017) keräsi loistoarvioita ulkomaita myöten. “Suuren Pedon” jatko-osien, keikkailun ja parin jäsenvaihdoksen jälkeen yhtye julkaisi kakkosalbuminsa “The Baphomet Dream” syyskuussa 2022.

The Aeon on kerännyt tunnelmallisilla esiintymisillään poikkeuksellisen monipuolisen kuuntelijakunnan, ja on esiintynyt Kaustisen lisäksi myös mm. Qstockissa, Siilifolkissa sekä Liettuan Kilkim Zaibu -festivaaleilla. Vuonna 2023 yhtye keskittyy kolmannen levynsä työstämiseen.

Yhtyeen kokoonpano:
Aimo Huikka – mandoliini
Anna-Kaisa Kettunen – laulu
Antti Saarilampi – basso
Lauri Sallamo – perkussiot
Matias Tapaninen – kitara
Mau Järvinen – viulu, yaybahar

https://www.facebook.com/theaeonband
https://theaeonband.bandcamp.com/


Kuva: Samet Porsuk
Lähde: The Aeon

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.