Alexi Laiholle omistettu “End of Fucking Story” -yönäytös Espoo Ciné -festivaalilla 3.9.2022

Kuva: Pete Alander ©Metalliluola
MAINOS:Espoo Ciné -elokuvafestivaali järjestää kitaristi Alexi Laiholle omistetun yönäytöksen lauantaina 3.9.2022. “Alexi Laiho – End of Fucking Story”nimisellä näytöksellä Espoo Ciné haluaa kunnioittaa Espoossa syntyneen kitaravirtuoosin muistoa ja festivaali omistaakin tämänvuotisen yönäytöksensä hänelle.  Nimensä näytös on saanut Laihon tavasta päättää kaikki kommenttinsa sanontaan “End of Fucking Story.”

Vuonna 2020 menehtynyt Alexi Laiho on Suomen kaikkien aikojen menestynein kitaristi maailmalla. Hänet äänestettiin muun muassa arvovaltaisessa Guitar World -julkaisussa maailman parhaaksi metallikitaristiksi. Hänen jälkeensä kyseisessä äänestyksessä sijoittuvat useat kansainväliset kitaristisankarit, kuten Black Sabbathin Tony Iommi, Metallican James Hetfield, Ozzy Osbournen edesmennyt kitaristi Randy Rhoads ja Judas Priestin Glenn Tipton.

Alexi Laiho tunnettiin perustamansa Children of Bodom -yhtyeen keulakuvana, jonka hajottua vuonna 2019 hän perusti Bodom After Midnight -yhtyeen. Yhtye ehti julkaista musiikkia vain postuumisti. Laiho uudisti äärimetallimusiikkia virtuoosimaisilla taidoillaan ja Guitar Worldin lisäksi useat muutkin musiikkijulkaisut ovat tunnustaneet hänen taitonsa ja valinneet hänet yhdeksi maailman parhaista metallikitaristeista.

Espoo Ciné haluaakin järjestää Alexi Laihon faneille, kanssayökukkujille ja elokuvaintoilijoille tilaisuuden kunnioittaa hänen muistoaan. Yönäytös on suunniteltu yhdessä Laihon perheen ja bändin jäsenten kanssa. “Espoo Ciné halua omistaa näytöksen Alexi Laiholle, koska hänen muistoaan ei ole pystytty kunnioittamaan kollektiivisesti koronan vuoksi”, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Laura Laaksonen.

Synkistä sanoituksistaan huolimatta Laiho nautti huumorista ja katsoi paljon sketsisarjoja ja komediaelokuvia. Vaikeimpina unettomuuskausina elokuvahulluus vei hänet mennessään ja hän saattoikin katsoa suosikkielokuviaan läpi yön.

Yönäytöksessä nähdäänkin yksi Alexin suosikkielokuvista, Joel ja Ethan Coenin ohjaama “Big Lebowski” vuodelta 1998. Hulvaton komedia kertoo losangelesilaisesta Jeffrey “The Dude” Lebowskista, joka lähtee keilauskavereidensa kanssa vaatimaan korvausta sotketusta matostaan. Tämän seurauksena porukka ajatuu absurdeihin taistoihin alamaailman kanssa.

“Alexi Laiho – End of Fucking Story”näytöksessä esitetään myös YLEn tallenne Children of Bodomin keikasta vuoden 2014 Ruisrockissa sekä muuta arkistomateriaalia. Näytöksen avaa yllätysesiintyjä. Koko yön ohjelma julkaistaan elokuussa.

Liput ovat tulleet myyntiin osoitteessa www.espoocine.fi

Tapahtuman toteutusta ovat tukeneet YLE, Musamaailma ja Universal Music Finland.

Esitystiedot
Yönäytös
Alexi Laiho – End of Fucking Story
Aika
Lauantai 3.9. – sunnuntai 4.9.2022
Kello 22.00 – 06.00
Paikka
Kino Tapiola
Mäntyviita 2, Espoo
Ohjelma
Yllätysesiintyjä
Joel ja Ethan Coen: Big Lebowski
Children of Bodom Ruisrockissa 2014 (YLE)
Arkistomateriaalia
Muut ohjelmatiedot julkaistaan erikseen.

Espoo Ciné järjestetään tänä vuonna 29.8. – 4.9.2022 Espoossa ja Helsingissä. Festivaali järjestää myös oheisohjelmaa. Espoo Cinén toiminnanjohtaja on Laura Laaksonen, joka on toiminut tätä ennen Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtajana.

Espoo Ciné päivitti juuri visuaalisen ilmeensä. Muutos kuvaa festivaalin uutta tunnelmaa ja espoolaisuutta. Uuden ilmeen on suunnitellut kuvataiteilija Teemu Keisteri, joka tunnetaan voimakkaista ja omaleimaisista sarjakuvamaisista töistään ja Ukkeli-hahmostaan. Keisteri toimii myös tiskijukkana taiteilijanimellä Windosw95man.

espoocine.fi
https://www.instagram.com/espoocine/
https://www.facebook.com/espoocine


Kuva: Pete Alander ©Metalliluola
Lähde: Katja Toivanen 

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.