Rattleplague tekee paluun julkaisemalla uuden singlen ja lyriikkavideon “Last To Rule The Reign”

Kuva: Rattleplague
MAINOS:

Tiedote 20.11.2023

Eteläisessä Suomessa vaikuttava Rattleplague tekee paluun julkaisukantaan uudella singlellään. 2000-luvun alussa ensi-iskunsa treenikämpillä lyönyt Rattleplague on viiden metalli- ja musadiggarin muodostama kokoonpano, jonka  musiikissa korostuvat raivoisan groovavat riffit yhdistettynä vihaiseen ja melodiseen lauluun.

Rattleplague on työstänyt treenikämpällä Rajamäen Viinatehtaan syövereissä uutta musiikkia, joista nyt julkaistaan tanakka “Last To Rule The Reign” lyriikkavideon kera.

Singlen tematiikka kiertää narsistisen ja harhaisen itsevaltiaan ajatusmaailmassa, josta maailmalta löytyy tälläkin hetkellä valitettavan paljon esimerkkejä.

Kappaleen tekstin kirjoittanut yhtyeen vokalisti Pete Alander kertoo: “Elämme kummallista ajanjaksoa ihmiskunnan historiassa, jossa joudumme vain kauhulla arvailemaan minkälainen kilipää valitaan taas jonkin suurvallan johtoon. ´Last To Rule The Reign´on omistettu kaikille öykkäreille ja haluamme sen kautta toivottaa tasapuolisesti kaikille despooteille pelkkää pahaa. Valta-aikanne jää lyhyeksi eikä vuoksenne tulla pystyttämään kunniapatsaita.”

Rattleplague-rumpali Esa Riiheläinen kertoo yhtyeen nykytilasta ja jatkosuunnitelmista: “Oli hienoa saada ulos uusi biisi  suhteellisen pitkän tauon jälkeen. ´Last To Rule The Reign´on väkivahvaa materiaalia ja on hienoa tulla takaisin kehiin tämän kappaleen kanssa! Uutta musiikkia tehdään koko ajan ja tarkoituksena olisi lyödä keikkakalenteriin uusia leimoja.”

Yhtyeen kitarakaksikko Sami Manner ja Riku Vuorio jatkavat: “Biisi lähti muotoutumaan pelkästä lyhyestä riffistä, johon pinosimme pikkuhiljaa lisää elementtejä mukaan. Kitarakuvioita hiottiin pitkään ja hartaasti ja lopputulos on kaiken kaikkiaan pirullisen koukuttavaa kuultavaa.”

Rattleplaguen basisti Tommi Kaikkonen lisää: ”Onhan tätä tovi taottu, mutta ehkä juuri pitkäjänteisen työstämisen ansiosta biisissä on kaikki palaset osuneet oikeille paikoilleen. Emme hötkyilleet yhtään, vaan annoimme prosessin edetä omalla painollaan. Tästä on hienoa jatkaa Rattleplaguen tarinaa.”

Katso kappaleesta tehty lyriikkavideo:

Rattleplague julkaisi vuonna 2016 kuuden kappaleen esikois-EP:n “Bourbon Scenes”, jonka siivittämänä se julkaisi nostetta keränneet singlet “Feed The Queen” (2018) ja “Curtains” 2019, joista kummastakin kuvattiin myös musiikkivideot. Rattleplague soitti myös useita keikkoja livenä, muun muassa Hyvinkään Rockfestin jatkoklubilla ja kiertueella Turkissa, Istanbulissa. Viimeksi yhtye on nähty keikoilla myös Rantakulmarock-festivaalilla ja Mäikä Klubilla.

 

Rattleplague on:

 • Pete Alander-laulu

 • Sami Manner-kitara

 • Riku Vuorio-kitara

 • Tommi Kaikkonen-basso/laulu

 • Esa Riiheläinen-rummut

Rattleplague diskografia:

 • Last To Rule The Reign, single (2023)

 • Curtains, single (2019)

 • Feed The Queen, single (2018)

 • Bourbon Scenes, EP (2016)

 

Rattleplague linkit:

 

Last To Rule The Reign -singlen krediitit:

 • Sävellys, sanat ja sovitus: Rattleplague

 • Äänitys ja miksaus: Mauno Oikarinen

 • Masterointi: Alho Audio Mastering

 • Kansitaide: Pete Alander

Kuva: Juho Virinkoski

Lähde ja kuva: Rattleplague

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.