MAINOS:

Helsingistä tuleva melodeath-yhtye Wakener vastaili Metalliluolan kysymyspatteristoon. Tutustu viisikkoon alla.

Bändin nimi: Wakener
Yhtyeen genre: Melodinen Death Metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu: Tony Pohjolainen – laulu
Janne strauzs – kitara
Adam Peltoniemi – kitara
Patrik Viitala – basso
Joona Kiukkonen – rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin: Helsinki
Yhtyeenne esikuvat: Old school death metal rynnii aina esille: Death, Cannibal Corpse, At The Gates…
Kertokaa yhtyeenne taustatarina: Kitaristit Janne ja Adam päättivät joskus 2012/2013 soitella kimpassa vähän ryhdikkäämpää metallia, johon hakivat muusikoiden.net palvelun kautta rumpuihin Joona Kiukkosen. Tämän jälkeen saman palvelun kautta vuonna 2014 bassoon löytyi Patrik Viitala. Pienen laulajaetsinnän ja testailun jälkeen vokaaleihin löytyi vuonna 2016 alussa Tony Pohjolainen.
Mikään kiire julkaisujen suhteen bändillä ei ole koskaan ollut. Eka omalla nimellä valmistunut neljän biisin demo valmistui 2015. Ensimmäinen viiden biisin ep ‘Rise to Fall’ vuonna 2017, ja täämän vuoden (2023) keväällä ilmestyy uran toinen ep, viisi biisiä käsittävä ‘Bodies’.
Vuonna 2019 päästiin semifinaaliin asti kansainvälisessä Emergenza -bändikilpailussa.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on: Tehdä laadukkaita julkaisuja hiljakselleen ja päästä silloin tällöin lavalle. Kaikki tiedostetaan että harrastushan tämä on, eikä tule koskaan maksamaan yhtään laskua, mutta hauskaa pidetään. Eikä kieltäydytä jos joku innostuu ja haluaa tarjota vaikka ulkomaankiertuetta:)
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on: Kitaristi Janne säveltää ja sanoittaa 90% kappaleista, kitaristi Adam on työstänyt muutaman biisin aikaisemmille ep’lle. Ja tällä kaavalla jatketaan.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla: Kyllä tässä vissiin jotain on oikein tehty lavalla kun on pariinkin kertaan päästy Emergenza -kilpailussa jatkoon, ja laulajamme karisma ja valovoima yhtyeen keulakuvana on jotain sellaista joka täytyy päästä itse kokemaan:)
Uusimman levynne nimi: Bodies
Avatkaa uuden levynne/julkaisunne taustoja. Mikä on toiminut sen inspiraationa ja miten tuotos on syntynyt: Uusimman ep’n ‘Bodies’ biiseistä kolme on Jannen säveltämää ja sanoittamaa, kaksi Adamin. Inspiraationa toimii maailman mädännäisyys edelleen…
KAppaleet nauhoitettiin ystävän kotistudiolla, paitsi rummut vedettiin Studio Muuntamolla. Levy on mixattu ja masteroitu ruotsissa Studio MT:ssä, joka on Marko Tervosen (The Crown) vetämä studio.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa: Cannibal Corpse, Obituary, Mors Subita, My Funeral, onhan näitä:)
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi: Uudelta ep’ltä ‘Lord of Worms’ ja edelliseltä ‘Rise to Fall’ ep’ltä biisi nimeltään ‘Organize Hate’. Kertoo tyylimme aika hyvin.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille: Keep rocking and listen to death metal, nähdään keikoilla!
Linkki yhtyeen kotisivulle: https://www.facebook.com/wakenermusic
Linkit yhtyeen somekanaville: https://www.instagram.com/wakenerband/
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkit yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/5ffAzydnq9TIHrRPB4EO7p?si=QHuqHE3STymUsvq0pawytA

Kuva: Kalle Kervinen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.