Kalliomäki julkaisi singlen ja videon “Kiirasnuotit”

Promokuva: Joonas Ylänne
Kotimainen Kalliomäki julkaisi coverin riihimäkeläisyhtye Euthanausean 90-luvun kappaleesta ‘Sinphony’.
Kalliomäki on Tero Kalliomäen (Saattue, Kallomäki, Embassy of Silence, Uinuos, ex-Yearning) sooloyhtye ja single raottaa sooloalbumin äänimaisemia. Single “Kiirasnuotit” julkaistiin keskiviikkona 5.7.
Videon on kuvannut ja editoinut AV-Ylänne
Tero: “Euthanausea oli Riihimäen nuorisotalolla oman bändini Consumedin viereisellä treenikämpällä soittava yhtye jonka musiikkia fanitin niin paljon, että opettelin heidän biisejään jo silloin ja olen osannut Sinphonyn soittaa -93 lähtien.
Unelmoin teininä, että saisin soittaa kys. bändissä ja vaikka se ei koskaan toteutunut niin nyt avautui mahdollisuus tehdä oma versio tuosta musiikkimaailmaani avartaneesta biisistä.
Yhtyeen säveltäjä Ville Nummenpää nimittäin käänsi sanat suomeksi, kun aloin puhumaan, että haluaisin tehdä biisistä oman version ja nimenomaan suomeksi, kun englanti ei ole vahvin laji minulle.
Ja sainpa vielä Villen soittamaan pienen osuuden biisiinkin mikä oli fanipojan unelma. Euthanausean demo Melodying jolta biisi on, täyttää muuten juuri 30-vuotta ja tämähän juhlistaa sitäkin!
Oma versioni on enemmänkin tunnelmallista Suomi rokkia/metallia kuin dödistä, mutta hyvin maistui säveltäjällekin erilainen versio.”
Singlen kansi: Rita Rönkkö

Lähde: Kalliomäki