Suomen ruotsalaisimman kuuloisin bändi The Empire Strikes julkaisi rock-singlen “Take It Easy”

Naapurimaan ketjulompakkosankareille kumartava kappale jatkaa samaa teemaa musiikkivideolla

Kuva: Riku Juutilainen

Tiedote 17.11.2023

Helsinkiläinen The Empire Strikes valmistautuu neljännen studioalbuminsa julkaisuun alkuvuodesta 2024. Motell Scandinavia -nimeä kantavalta levyltä lohkaistaan jo kolmas single levyä ennakoivan kimaran jatkoksi ja marraskuun pimenevien iltojen piristykseksi. Tuore Take It Easy -kappale kumartaa naapurimaan skandirockjumalille kunnioittavasti mutta The Empire Strikesille ominaisella tyylillä.

”Take it Easyn sävellystyössä nuottiöljyn sekaan lirahti aivan himpun verran sveamamman mellanöliä, ja kun aineksia aloitettiin annostelemaan, niin kaadettiin ensin kauhalla, ja sitten suoraan saavista”, laulaja Tommi Tuoriniemi toteaa ja jatkaa:

”Tässä kappaleessa kiteytyy kai nyt se, mitä Tampereen Klubin ääniteknikko jo vuosia sitten tokaisi soundcheckin jälkeen: ’Jos ette oisi sanonu mitään, niin oisin vannonu että ootte ruattalainen pändi.”

Jotta kunnianosoitus olisi täydellinen, kappaleen Ruotsi-henkeä jatkettiin vielä musiikkivideolla asti.

”Äänitteen tueksi päätimme tehdä videon. Koskapa eräänkin ruotsirockin virstanpylvään vaikutus kuuluu jo kappaleessa, niin näkyköön myös elokuvassa. Päätyyn asti, kuten sanonta kuuluu. Videon tuotantoprosessin aikana tuli kuin sattumalta kuluneeksi myös tasan 20 vuotta By The Grace of Godin sinkkujulkaisusta, joten hatunnosto osoittautui vielä odotettuakin ajankohtaisemmaksi”, yhtye viittaa kuuluisaan The Hellacopters-kappaleeseen.

The Empire Strikes ilmoittaa myös kasvattaneensa miehistöään: Ari Suhonen tulee viidentenä Empparina paksuntamaan bändin soundia entisestään ja toteuttamaan levyille eksyneitä piano-osuuksia myös lavatilanteissa.

The Empire Strikes on:

Tommi Tuoriniemi – laulu, kitara
Topi Tarkki – kitara
Otto Haapanen – rummut
Paavo Kuukasjärvi – basso
Ari Suhonen – koskettimet

FACEBOOK | INSTAGRAM | WWW


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Riku Juutilainen