Sakara Recordsin 20-vuotista tarinaa juhlistetaan kirjalla, risteilyllä ja bänditarinoilla

"Monta kertaa olen ensin vakaasti päättänyt, että nyt saa riittää. Ja sitten pyörtänyt päätökseni. Ensin lähes masentuneena: Saatana Perkele, onko tässä mitään järkeä? Ja sitten suhteellisen pian perään innokkaasti: One More Year!" - Tuomo Saikkonen

Tiedote 9.5.2023

Legendaarinen kotimainen raskaan musiikin levy-yhtiö Sakara Records täyttää kunnioitettavat 20 vuotta, ja juhlistaa merkkipaalua pitkin vuotta yhdessä Radio Rockin ja Nelonen Median kanssa, mm. kirjan, risteilyn ja audiomuodossa julkaistavien bänditarinoiden merkeissä.

Sakara Recordsin vuonna 2003 alkanut värikäs tarina pääsee oikeuksiinsa Suplan kustantamassa 20-vuotisjuhlakirjassa, jonka kirjoittaa aiemmin mm. Alexi Laihon elämäkertakirjan toimittanut Petri Silas. Kirja kantaa nimeä SAATANA PERKELE – Sakara Records 20 vuotta ja se julkaistaan 3. marraskuuta 2023.

Ensimmäinen kymmenvuotiskausi oli ihanaa aikaa. Mokoman ja Stam1nan levyt saivat osakseen ylistystä ja myivät jalometalleja. Kun sitten alkoi toisinaan tulla turpaan, suhtautuminen firmaan sai myös muita sävyjä. Aika monta päivää vaihtaisin pois, mutta jos ei ole tehnyt virheitä, ei ole tehnyt paljoa muutakaan. 20 vuotta myöhemmin ja monta mustelmaa rikkaampana juhlimme upeiden artistiemme kanssa tarinaa, joka osoittaa, kuinka sitkeitä tai tyhmiä olemme”, kertoo Sakara Recordsin toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen.

Kirja julkaistaan marraskuussa perinteisellä Radio Rock -risteilyllä, joka onkin tänä syksynä Sakara 20v -juhlaristeily. Suomen Turusta 4.11. Baltic Princessilla seilattavalla Sakara 20v -risteilyllä esiintyy lähes koko Sakaran aktiivinen artistikatalogi, eli MokomaStam1naRytmihäiriöJarkko Martikainen ja Stoned Statues. Risteilyn juhlamenossa mukana ovat tietysti myös Radio Rockilta tutut juontajat.

Lisäksi Radio Rockilta tuttu musiikkitoimittaja ja juontaja Laura Vähähyyppä kirjoittaa Sakaran yhtyeistä 1-2 tunnin mittaisia audiomuotoisia bänditarinoita, jotka julkaistaan vain Suplassa. Tarinoissa bändien vauhdikkaat käänteet kuullaan Lauran ja yhtyeiden itsensä kertomana, tarinaa tukevalla äänimaailmalla rikastettuna. Lyhyttarinat julkaistaan yksitellen pitkin juhlavuotta Suplassa. Ensimmäinen bänditarina suomalaisen raskaan musiikin kulmakivestä Mokomasta on julkaistu tänään.

Sakara Records on raskaaseen musiikkiin erikoistunut pienevy-yhtiö, jonka tarina alkoi 2003, kun jo pari levyä julkaissut Mokoma yhtye ei saanut kolmannelle levylleen julkaisijaa. Syntyi oma levy-yhtiö, jonka alla on sittemmin julkaistu merkittävä määrä kotimaista rockhistoriaa, mm. sellaisilta yhtyeiltä kuten Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Diablo, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Stoned Statues, Jarkko Martikainen, Maj Karma, Huora ja Teräsbetoni.

  • Petri Silaksen kirjoittama ja Suplan kustantama  SAATANA perkele – Sakara Records 20 vuotta -kirja ilmestyy 3.11.
  • Sakara x Radio Rock -risteily 4.5.11., mukana Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Jarkko Martikainen ja Stoned Statues.
  • Lisätietoja risteilystä löydät täältä.
  • Laura Vähähyypän bänditarinat Sakaran yhtyeistä ilmestyvät kerran kuukaudessa Suplassa.

Lähde: Sakara Records

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.