Kaera julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon ”Kylmät kädet”

Kansi: Ilpo Karhunen, Minna Jauhiainen
MAINOS:Tiedote 20.4.2023

Kun Kaeran aiemmat julkaisut Konejumala-EP ja sen tarinaa jatkanut single Musta maa veivät kuulijan dystooppiseen tulevaisuuteen, ottaa 20.4. julkaistava single ”Kylmät kädet” askeleen lähemmäs ihmistä. Kappaleen teemoina voidaan mainita ennen kaikkea vanhemmuus, menetys ja periksiantamaton rakkaus. Mistään rakkauslaulusta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä laulaja Tuomo Sirviön sanoitukset ja määräävä karjunta kertoo kuulijalle, että mitään ilosanomaa ei olla julistamassa, vaan asian äärellä ollaan hiukan synkemmin mielin.

Kylmät kädet on monella tapaa yhtyeelle erityinen ja ainutlaatuinen teos. Kuultavimmat erot ovat luonnollisesti eri laulaja, sillä yhtyeen laulaja vaihtui edellisten julkaisujen jälkeen. Uuden musiikin kohdalla yhteiseen kekoon kortensa kantoivat myös eri säveltäjä ja sanoittaja kuin aikaisemmissa julkaisuissa. Uusien kirjoittajien lisäksi uutta kulmaa haettiin myös tuotantoon. Aiemmat Kaeran julkaisut keräsivät kiitosta soundeistaan, mutta yhtye koki uuden musiikin kaipaavan kuitenkin jotain hiukan erilaista. Tavoitteena oli saada äänimaailmaan hiukan luomumpaa ja raaempaa otetta, joten tuotantoa lähdettiin viemään eri ihmisten kanssa kuin aiemmin.

Kappale julkaistaan yleisimmissä musiikin suoratoistopalveluissa.

Kylmät kädet on myös ensimmäinen Kaera-kappale, johon tehtiin musiikkivideo. Yhtyeellä oli valmiina kolme kappaletta, joiden julkaisuun liittyen päätettiin yhteen tehdä näytelty, tarinallinen musiikkivideo. Kylmät kädet valikoitui lopulta videokappaleeksi koska sen tarinaan oli helppo lähteä työstämään ideoita. Video sai paljon inspiraatiota kappaleen sanoituksista, ja lopputulos tukeekin erinomaisesti kappaletta ja toisinpäin. Musiikkivideon on kuvannut ja editoinut Se videotyyppi, eli Iisalmelainen Cristian Koitla. Pääosaa videolle saatiin näyttelemään Harri Loiva.

Kappale on kuitenkin samaan aikaan myös eräänlainen joutsenlaulu. Kylmät kädet on ainutlaatuinen lisä Kaeran tuotantoon, koska se on ainoa kappale joka tullaan julkaisemaan Tuomo Sirviön sanoittamana ja laulamana. ”Aikatauluhaasteiden takia todettiin alkuvuodesta yhdessä, että Kaeran ja Tuomon tiet erkanevat tässä kohtaa.” bändistä kerrotaan. Tulevat kappaleet tullaan julkaisemaan eri laulajan kanssa, josta yhtye tiedottaa myöhemmin lisää.

Somekanavat:


Lähde: Kaera

 | Profiili

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.