i Helveten konseptialbumi “Sinisten Puiden Niitty” on julkaistu

Kuva: i Helvete
MAINOS:

Tiedote 26.11.2021

Syksyn aikana roppakaupalla singlejä tiputellut i Helvete on julkaissut debyyttialbuminsa Sinisten Puiden Niitty. Albumi on kuunneltavissa digitaalisesti kaikilla tunnetuimmilla musiikin suoratoistoalustoilla.

Konseptialbumin tarinalliset lyriikat kertovat yksilöstä, jonka tulevaisuus ei näytä kovin lupaavalta. Eläminen maan päällä on pelkkää selviytymistaistelua ja henkilö etsii ratkaisuja pärjätäkseen piinassa. Musiikillinen synkkyys ja lyyriset epätoivon maisemat peilaavat toinen toistaan.

Laulaja-kitaristi Aleksi Mäkelä kertoo levystä:
“Albumi sisältää sahaavia riffejä, armotonta huutamista ja piinaavia osioita. Sieltä voi kuitenkin löytää myös akustista kitaraa, naislaulua ja koskettavia hetkiä. Levyn päättää 12-minuuttinen sävellys, joka takoo tarinalle pisteen i:n päälle.

Seinäjoella 2018 perustettu äärimetalliyhtye uskoo digitaalisen omakustannealbuminsa iskevän metallimusiikin kuuntelijoihin.

“Levyltä löytyy suomimetallin elementtejä, mutta kyllähän siellä flirttaillaan paljon myös modernien bläkkisbändien kanssa. Jos edellä mainitut asiat iskevät, niin Sinisten Puiden Niitty tuskin on pettymys. Levy on myös siitä poikkeava, että mehän ei olla koskaan soitettu bändinä yhdessä. Sävelsin kappaleet Guitar Pro -nuotinnusohjelmaa hyödyntäen ja jokainen harjoitteli sen avulla omat osuutensa. Toinen kitaristimme Manu Kujala itseasiassa tavattiin ensimmäisen kerran vasta, kun oli hänen vuoronsa äänittää omat osuutensa. Internet-aikakausi on ihmeellistä aikaa”, Mäkelä jatkaa.

i Helvetellä on katse tulevaisuudessa ja yhtye onkin jo aloittanut uuden materiaalin kirjoittamisen. Livekeikkoja yhtye ei kuitenkaan lähitulevaisuuteen lupaa.

“Jonkin verran kiirettä pitää meillä kaikilla muiden bändiemme ja päivätöiden osalta. Livekokoonpanoksi ei ole tarkoitus muotoutua hetkeen, mutta kyllähän tämä levy pitää joskus kokonaisuudessaankin päästä lavoille esittämään. Pääpainona on kuitenkin tällä hetkellä kirjoittaa uutta musiikkia ja kasvattaa vielä kuuntelijakuntaa ennen keikkailua”, Mäkelä kertoo.

1. Kunnes Kuolema Meidät Erottaa (5:41)
2. Vihapuhe (3:49)
3. Pohjaton Kuilu (6:34)
4. Sairaan Mielen Sinfonia (4:40)
5. Laulu Itselleni (4:58)
6. Hirsipuu (11:58)
Kansikuva: Johanna Kuusela

Kokoonpano:
Tapio Holappa – Basso
Teemu Koski – Rummut
Aleksi Mäkelä – Laulu, kitara
Manu Kujala – Kitara

https://www.ihelvete.com/
https://www.facebook.com/iHelveteband/
https://www.instagram.com/i_helvete/
https://open.spotify.com/artist/1hqfWpaEEb9wI4HqLvCEoc
https://www.youtube.com/channel/UCEs1W3FVRH2ujQJtXImolyg


Kuvat: i Helvete ja Johanna Kuusela
Lähde: i Helvete

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.