WÖYH!in viides studioalbumi “Tähti” julkaistaan 6.1.2023

Kuva: Wöyh!
MAINOS:Tiedote 16.12.2022

Progekokoonpano Wöyh! julkaisee uuden albumin Tähti 6.1.2023. Yhtyeen tunnettu tarinallinen linja jatkuu viidennellä albumilla, kuten myös omaleimainen progressiivinen musiikkityyli, mutta tällä kertaa astetta terävöityneenä. Albumin julkaisee Kaskelotti Records ja se julkaistaan digitaalisesti, cd-levynä ja helmikuussa vinyylilevynä.

Antti ja Jussi Hyyrysen kirjoittamat biisit perustuvat Antin riffipainotteisiin sävellyksiin, joiden tarinat kertovat Wöyh!iin oleellisesti liittyvästä avaruustematiikasta. Wöyh!in maailmaa eivät sido perinteiset luonnonlait eivätkä olemisen konventiot ja Wöyh!-hahmot kohtaavatkin matkoillaan yllätyksiä: onhan levyn kertoma matkakin pitkä. Matka alkaa avaruudesta, josta siirrytään sujuvasti Telluksen kaltaiselle Wöyh!-planeetalle seikkailemaan. Tämä kuuluu biiseissäkin: hurjempaan suuntaan on aiemmasta menty, mutta vastapainona mukana on myös akustisia suvantokohtia.

Jussi Hyyrynen kertoo levyn tarinallisesta maailmasta seuraavaa: “Usein niissä esiintyvät erikoiset hahmot kantavat mukanaan ratkaistava ristiriitaa tai vastoinkäymistä. Mitä kummallisempi hahmo ja ongelma, sen parempi. Tämä oli lähtökohtana kullekin levyn kappaleelle ja se toimii yhdistävänä tekijänä yhdeksälle keskenään sinänsä kovinkin erilaiselle laululle”.

Jussi jatkaa: ”Matka on usein tärkeämpi kuin määränpääSuoapinan jälkeläiset -kappalessa sitkeä joukkio tarpoo loputtomasti eteenpäin jäästä, tuulesta ja hirviöahmoista välittämättä. Biisin progerocksoundia värittää Marzi Nymanin loistelias orkesterisovitus”, kertoo laulaja-kitaristi Jussi Hyyrynen. ”Painovoimaton-kappale puolestaan edustaa levyn toista äärilaitaa. Anssi Nykäsen millintarkka komppi pitää kasassa kaoottisen poukkoilevaa zappahärömelodiaa”.

Biisimaailma on aiempaa progressivisempi: kappaleet ovat entistä pidempiä ja koukeroisempia, tahtilajit vaihtuvat tiheästi ja yleissoundi on säröisempää ja aiempaa aggressiivisempi. Antti Hyyrysen sävellykset ovat partituurimaisen tarkasti sovitettuja ja ne sisältävät poikkeuksellisen mutkikkaita sävelkulkuja ja harmonioita. Sanat on kirjoittanut puolestaan Jussi Hyyrynen. Albumikokonaisuus on suunniteltu niin, että kaikilla kymmenellä kappaleella on siinä oma harkittu paikkansa.

Wöyh! lähtee W5-nimiselle klubikiertueelle tammikuussa. Kiertupäivät löydät alta.

Biisilista

Zeniitti
Suoapinan jälkeläiset
Muuntopää
Shangri-La
Painovoimaton
Taurus
Diskoskorpioni
Valaiden laulu

Huterajalka

W5-klubikiertue

To 05.01. Kuopio, Sawohouse Underground
Pe 06.01. Oulu, 45 Special
La 07.01. Jyväskylä, Lutakko
Pe 13.01. Kouvola, House Of Rock
La 14.01. Lappeenranta, Kulttuuritila Nuijamies
Pe 20.01. Helsinki, Tavastia
La 21.01. Turku, Apollo
Pe 27.01. Lahti, Möysän Musaklubi
La 28.01. Tampere, Olympia

Antti ja Jussi Hyyrysen vuonna 2011 perustama progressiivisen rockin kokoonpano on saavuttanut vankan fanikunnan rockyleisön keskuudessa yli genrerajojen. Korkean teknisen ja taiteellisen tason lisäksi perimmäinen suosion syy on wöyhömäisessä asenteessa, mikä liittyy oleellisesti energisiin lavaesiintymisiin. Uuden levyn kappaleet ovat Jussi ja Antti Hyyrysen yhdessä kirjoittamia.

Wöyh!issä soittavat Jussi Hyyrysen (laulu, kitara) ja Antti Hyyrysen (basso, laulu) lisäksi Anssi Nykänen (rummut) ja Antti Pitkäjärvi (koskettimet). Nykänen ja Pitkäjärvi ovat arvostettuja sessiomuusikoita, Antti Hyyrynen on Stam1nan laulaja-kitaristi ja Jussi Hyyrynen muistetaan YUPin kitaristina. Nykyään hän työskentelee päivystyslääkärinä.

www.woyh.fi
www.facebook.com/WOYHWOYH
www.instagram.com/woyhofficial


Lähde: Helsinki Calling

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.