Oulu2026-lava korkkaa Qstockin Linnansaaressa jo torstaina 27. heinäkuuta

Tiedote 3.5.2023

Oululainen Qstock-festivaali on tänä vuonna osin kolmipäiväinen, sillä Linnansaareen siirtyvän Oulu2026-lavan ohjelma alkaa jo torstaina 27. heinäkuuta. Linnansaareen on vapaa pääsy koko festivaalin ajan.
Oulu2026-lava esittelee tuttuun tapaan nousevia oululaisia bändejä ja artisteja. Torstaina lavalle kipuavat modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana, poprock-yhtye Valkea ja spoken word -artisti Lajune. Perjantaina vuorossa ovat elektronista musiikkia tekevä Recens, metalliryhmä Slow Fall, progepoppia soittava Kos Mos ja laulaja-lauluntekijä Eereka. Lauantaina puolestaan esiintyvät räppäri Mactopias, folkahtavasti maalaileva Haamusoittajat, melodista punkkia paahtava Saa kiljua, elektro-folk -duo Junna ja energiapakkaus Kiestus.
”Nostamme Oulu2026-lavalla esiin oululaisen musiikkikentän moninaisuutta tuomalla artisteja lukuisista eri genreistä. Mukana on niin uransa ihan alussa olevia kuin jo vähän kokeneempiakin tekijöitä, mutta kaikkia yhdistää halu kehittyä ja ottaa askelia kohti yhä isompia lavoja”, Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen kertoo.
Oulu2026-lava on osa Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Turunen toteaa musiikin olevan merkittävä osa oululaista kulttuuri-identiteettiä, joten paikallisille artisteille halutaan tarjota uusia mahdollisuuksia niin Euroopassa kuin paikallisestikin Oulu2026:n kautta.
Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Qstock on ollut loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.
Lähde: Qstock
Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.